Çalık: UNESCO'ya Malatya Mutfağını Anlatıyoruz
Ekonomi, 27 Mart 2021 09:10AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarıyla gastronomi turizminden pay alması ve UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağı"na alınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte, Malatya’da Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) ile Gastronomi ve Turizm Derneği’ni ziyaret etti. Tarihi dokusunun yanı sıra kayısı denilince akla ilk gelen yer olan Malatya’nın, zengin yemek kültürüyle de ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Çalık, bu konuda her iki derneğinde yoğun çalışmalar yürütmesinin önemli olduğu kaydetti.
“Malatya’mız mutfağıyla ilgili çalışmalara katkı vermeye devam edeceğiz”
Malatya’nın daha çok bulgurdan yapılan yemekleriyle bilindiğini ve kentte özgü kiraz yaprağı köftesi, ekşili köfte, analı kızlı, içli köfte, kayısılı gerdan, kağıt kebabı, geleli kebabı, sıkma köfte, patlıcan tava gibi 350’ye yakın lezzetinin yer aldığını belirten Öznur Çalık, “Ülkemizde gastronomi şehri olarak Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar var. Bizde çok lezzetli mutfağı olan Malatya’mızın gastronomi şehri olması için neler yapılması gerektiği ile ilgili fikir alışverişi yapmak üzere kamu kurum yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve sektörün paydaşlarıyla bugün bir araya geldik. Malatya mutfağımız inşallah UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmasıyla lezzetleri de tescillenmiş olacak. Gastronomi alanında Malatya’mız mutfağıyla ilgili çalışmalara katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak ile Malatya Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Zeki Saygı da, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Milletvekili Çalık’a teşekkür etti.


.jpg)
Ekonomi, 27 Mart 2021 09:10
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi

GastroAntep Festivali için geri sayım başladı

Göbekli Tepeyi Bulan Adam

GÜRCİSTAN: 2 TÜRKİYE: 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan 300. Bininci Konut Kurasını Malatya'da Çekecek

Kayısı İhracatı da Geliri de Düştü

SULTANLAR YARI FİNALDE... TÜRKİYE: 3 ABD: 1

İş Bankası Malatya da 80 Adet Lojman Yapıyor

Eğitim Bir-Sen: Resen Atamalar Bakanlıktan Kaynaklanıyor

Hasançelebi'de Altın Arayan Madencilere Tepki

Malatya Çarşı da Dükkan Kuraları Çekilişi Ertelendi

Malatya'da Çekilecek Konut Kuraların Tarihi Belli Oldu

Yeşilyurtspor da Hedef Şampiyonluk

Malatya'da Tereyağı Üreten 4 Firma İfşa Edildi

12 Dev Adam durdurulamıyor!

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığında Görev Değişimi

Darende de ki Kazadan Faciadan Dönüldü

Malatya Çarşısı Cumhurbaşkanını Karşılamaya Hazırlanıyor

Yeşiltepe'de Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 Maddeyi Onayladı

DAİMFED Sanayi alanı için dönüşüm projesi hazırladı

Yeşilyurtspor, Yeni Malatyaspor'u Eledi: 5-0

ARAPGİR 2. MOR REYHAN HASADINA HAZIRLANIYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Yeşilyurt’ta Parklar ın Onarımı Yapılıyor

Keskin: Kırtasiye Kırtasiyeciler de Satılmalı

BAŞKAN TAŞKIN’A KAPALI ÇARŞI TEŞEKKÜRÜ
