MGC Bakanlık İstedi, Tüfenkci Sultansuyu İddialarını Yalanladı
Gündem, 26 Mart 2021 12:23Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Gazeteciler Cemiyetine Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tüfenkci'yi Cemiyette ağırlayan MGC Başkanı Vahap Güner "siyasetçilerimizin partilerinde önemli görevlere seçilmeleri bizleri hep mutlu eder. Ancak şimdi Malatya'ya hakkı olan Bakanlık verilmelidir" diyerek eski Bakan Tüfenkci'ye Sultansuyu Harasında ki özelleştirme çalışmalarını sordu. Bakan Tüfenkci, Sultansuyu Harasındaki iddiaların duyumlardan ibaret olduğunu belirterek "Hiçbir milletvekilimizin kiralama veya özelleştirme ile ilgisi yok, yakından takip ediyoruz. Kimse bunun üzerinden siyasi rant yapmaya çalışmasın" dedi.
MALATYA'YA BAKANLIK VERİLMEİLİDİR
AK Parti'nin 7. Olağan Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilen Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde yapılan Olağan Genel Kurulda Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Vahap Güner ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Ziyarette eski Bakan Tüfenkci'ye MKYK üyeliğine seçilmesinden dolayı tebrik eden MGC Başkanı Vahap Güner "Siyasetçilerimizim Milletvekillerimizin partilerinde önemli görevlere seçilmeleri bizler mutlu eder. MHP'de 4 hemşerimizin partilerinde görevlere seçilmesi bizi memnun etmiştir. CHP Milletvekilinin Genel Başkan Yardımcısı olması sevincimizi artırmıştır. AK Parti de Sayın Tüfenkci ve Öznur Çalık Vekilimizin MKYK'ya seçilmeleri bizleri umutlandırmıştır. Ancak bundan sonra beklentimiz Malatya'ya bir Bakanlık verilmesidir. Malatya siyasal olarak da potansiyel olarak da verdiği oy desteğiyle de bir bakanlık verilmesini hak etmiştir. AK Parti Yöneticilerine buradan sesleniyoruz; Malatya'ya hakkı olan Bakanlığı veriniz" dedi.
SULTANSUYU HARASI İLE İLGİLİ İDDİALAR
Malatya'da yaklaşık bir aydır Sultansuyu Harası ile ilgili iddiaların konuşulduğunu kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner, "Sayın Bakanım, bir aydır Malatya'da gündem Sultansuyu Harası konuşuluyor. Yapılan kiralama işiyle birlikte 5 bin dönüm alanın Beton Santralı, Güneş Enerji santralı gibi işler için kiralandığı ya da özelleştirildiği iddia ediliyor. Siyasetçiler ima ediliyor, bu konuda açıklama yaparsanız memnun oluruz" diye sordu.
"Kimse üzerinden siyaset yaparak kimseye iftira atmasın"
Son günlerde tartışma konusu olan Sultansuyu Harası ile ilgili de konuşan Tüfenkci, "Sultan suyu harası Malatya’nın ortak değeri. Sultan suyu harasının geliştirilmesi ve önemli oranda Malatyalıların göz bebeği olarak korunmasında geçmişteki düşüncelerimiz belliydi yine bu noktada düşüncelerimiz aynı. Elbette bazı hizmetlerin kiralanarak yapılması noktasında hizmet alımları yapılabilir ama yapılış şeklinin doğru olmadığını düşünen birisi olarak kiralama işinin özellikle Malatya kamuoyunu bilgilendirmeden yapılmasını doğru bulmadığımızı dile getirmiştik. Bununla ilgili Tarım Bakanımızla, yardımcıları ile ve müdürlerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Bunun üzerinden birilerinin rol kapma çabasını da doğru bulmuyorum. Bu konu üzerindeki tartışmaların Milletvekillerimizi töhmet altında bırakma ve siyaseti yıpratma amacı taşıdığını da görüyoruz. Herkes işini yapsın. Kimse onun üzerinden siyaset yaparak kimseye iftira atmasın. Bütün Milletvekillerimiz adına söylüyorum orada hiçbir milletvekilimizin ne kiralamada ortaklıkları var ne de en ufak çıkarları var. Mehmet Fendoğlu Milletvekilimiz olmak üzere tüm milletvekillerimiz üzerine düşeni yapıyor. Ve duruşları da net bunu kullanarak kendilerine pay çıkarmalarını da yadırgıyoruz.
.jpeg)
(1).jpeg)

Gündem, 26 Mart 2021 12:23
Yorumlar (0)
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
