MASKİ, DARENDE'DE 10 MİLYONLUK YATIRIM YAPIYOR
Ekonomi, 17 Mart 2021 19:17Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Darende İlçesine bağlı Aşağıulupınar, Balaban ve Irmaklı Mahallelerine yaklaşık maliyeti 10 milyon TL olan 48 bin metrelik alt yapı çalışması inşa ediyor.

MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve teknik ekipten oluşan bir heyetle yapılan çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın “İki yıl içinde alt yapısız ve susuz bir mahalle kalmayacak” sözünü hatırlatarak, MASKİ olarak bu talimatlar doğrultusunda Malatya’nın her bölgesinde çalışmaların devam ettiğini aktardı. Karataş, “Mahalli seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız mahallelerimizin içme suyu ve kanalizasyonlarıyla ilgili sorunlarını 2 yıl içerisinde tamamlanması için talimatlar vermişti. Bu doğrultuda Aşağıulupınar Mahallesi’nde 13.5 kilometrelik içme suyu hattını tamamladık. 3 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarımız devam ediyor. Mevsim kış olmasına rağmen çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık bir buçuk ay içerisinde mahallemizin içme suyu ve kanalizasyon altyapını tamamlamış oluruz. Mahalle sakinlerinin içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili sorunlarını çözmüş olacağız” dedi.
BALABAN’IN İÇME SUYU SORUNU GİDERİLİYOR
Darende İlçesi Aşağıulupınar Mahallesi ziyaretinin ardından Balaban Mahallesi’ne geçen Karataş, “Balaban Mahallesi’nin geçen sene su ile alakalı sorunları vardı. Talepleri doğrultusunda projelerimizi revize ederek yaklaşık 6 kilometre içme suyu hattı inşa ediyoruz. 400 tonluk içme suyu deposunu ve bağlantılarını toparlamış durumdayız. Sadece yol geçişimiz kaldı. Bunları da tamamladıktan sonra depomuzu ve isale hattımızı devreye alacağız” diye konuştu.
IRMAKLI SAĞLAM ALT YAPIYA KAVUŞUYOR
Son olarak Irmaklı Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Irmaklı mahallemize 17 bin metrelik içme suyu hattı çalışması yapıyoruz. 13 bin metrelik içme suyu hattı inşasını tamamladık. Kalan 4 bin metrelik hat çalışmamız devam ediyor. 200 tonluk içme suyu deposunu ve yol geçişi çalışmalarımızı bitirerek devreye aldık. İki ay içerisinde çalışmalarımızın hepsini tamamlayacağız. 2019 yılında da mahallemize 9 bin metrelik kanalizasyon hattı inşa ettik. Kalan işlerin tamamlanmasıyla birlikte mahallemizin altyapı ile alakalı taleplerini yerine getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
MUHTARLARDAN BAŞKAN GÜRKAN’A TEŞEKKÜR
Balaban Mahallesi Muhtarı Cemal Çelebi ile Aşağıulupınar Mahalle Muhtarı Ömer Sağlam, yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, “Mahallemize yapılan içme suyu ve kanalizasyon hatlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve MASKİ Genel Müdürümüz Sayın M. Yaşar Karataş’a teşekkür ediyorum” dedi. Irmaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Kılıç ise, “Daha önceki yıllarda mahallemizin kanalizasyon sorunu vardı. Bu sorun MASKİ tarafından giderildi. İçme suyu problemimizi de şimdi tamamlıyorlar. Yaklaşık 17 bin metrelik içme suyu hattı inşa ediliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ekonomi, 17 Mart 2021 19:17
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
