AĞBABA: MALATYASPOR DÜŞERSE, TÜM MALATYA KÜME DÜŞER
Spor, 16 Mart 2021 03:01CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Yeni Malatyaspor bu kentin en önemli çimentosudur. Bu çimentoya katkı sunmalı, daha sağlam olması için çaba gösterilmeli, betonun çatlamasının önüne geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki Malatyaspor küme düşerse tüm Malatya küme düşer dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Yeni Malatyaspor’a tüm Malatya’nın sahip çıkması gerektiğini belirterek “Yeni Malatyaspor’un iyi günlerinde düzenlenen toplantılarda boy gösterenler, ellerini taşın altına koymaları gereken dönemde ortada yoklar.”ifadelerini kullandı.
Tüm Malatya tedirgin
Efsane Malatyaspor’un ardından Malatya futbolunun kurtuluşu olarak hayata geçirilen Yeni Malatyaspo’un, ilk iki sezonunda önemli başarılara imza atarken, son 2 sezondur birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını belirten Veli Ağbaba, geçtiğimiz sezon küme düşen takımın, sıkıntılı sürecin benzerini bu sezonda yaşadığını,takımının 9 haftadır galip gelemeyişi ve maddi sıkıntıların tüm Malatyalıları tedirgin ettiğini kaydetti.
Doğru yaptıklarını sandılar ancak takıma çok büyük zarar verdiler
Malatya futbolunda yıllarca süren geri gidişin, Yeni Malatyaspor’un önce 2. Lig, ardından 1.Lig ve Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte umuda dönüştüğünün altını çizen CHP’li Ağbaba, “Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor, ilk 2 sezonunda Süper Lig’de başarılı bir performans ortaya koyarken, UEFA Avrupa Ligi’ne de katıldı ve ülkemizi başarıyla temsil etti. O dönemlerde protokol tribününde boy gösteren, kulüp başkanının yanında duran siyasetçiler, başarısızlıkla birlikte ortadan kayboldu. Takımımız geçen sezon takım küme düşmüş, TFF’nin pandemi dolayısıyla ligden düşmeyi kaldırmasıyla Süper Lig’de yoluna devam etmişti. Sezon başı gördük ki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekilleri, hukuki olarak seçilmiş yönetimi, hukuksuz bir şekilde görevden almaya çalıştı. Gazetelere demeçler verip, televizyonlarda konuşup, basın toplantısı yaparak, şehrin marka değeri olan Yeni Malatyaspor’a sırtlarını döndüler. Doğru yaptıklarını sandılar ancak takıma çok büyük zarar verdiler.”ifadelerini kullandı.
Her fırsata Yeni Malatyaspor üzerinden siyaset yapanlar şimdi neredeler?
Ağbaba, “Her fırsata Yeni Malatyaspor üzerinden siyaset yapanlar, başarısız sürecin ardından takımın adını ağızlarına almaz oldular. Şaşalı günlerde düzenlenen toplantılarda boy gösteren siyasetçiler, ellerini taşın altına koymaları gereken dönemde neredeler? Malatya’yı her alanda kötü yönetenler, sorunları çözemedikleri gibi derinleştirenler, Yeni Malatyaspor’u da bir inat uğruna göz göre göre yok ediyorlar. Mevcut yönetimi görevden almaya çalışan, hatta verdikleri demeçlerle seçimle işbaşına gelen başkanı istifaya zorlayanlar, Yeni Malatyaspor küme düşerse ne yapacaklar merak ediyoruz” dedi.
Kötü gidişe bugün dur denilmezse yarın çok geç olabilir
“Kötü gidişe bugün dur denilmezse yarın çok geç olabilir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ 9 haftadır galip gelemeyen takımda en büyük sorun ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz, Yeni Malatyaspor’da bu kentin en önemli çimentosudur. Bu çimentoya katkı sunmalı, daha sağlam olması için çaba gösterilmeli, betonun çatlamasının önüne geçilmelidir.-Geçmişte hata yapsalar da-başta siyasiler ve yerel yöneticiler olmak üzere herkesin Malatya’nın ve Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor’a destek vermesi gerekiyor.Unutmamak gerekir ki Malatyaspor küme düşerse Malatya küme düşer” ifadelerini kullandı.
Spor, 16 Mart 2021 03:01
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
