AĞBABA; ISRARLA KAMU MALINI SATMAK İSTİYORLAR
Siyaset, 11 Mart 2021 20:52CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Eski TEKEL Depolarının bulunduğu tekstil atölyelerinin bulunduğu alanın imar değişikliğine gidilerek satılmak istenmesini eleştirdi. Elde kalan birkaç kamu tesisi ve arazisinin de peşkeş çekilmek istenmesi Malatyaya ihanettir dedi.

Yakınca Mahallesi Eski TEKEL depolarının bulunduğu arsalardan birinin ısrarla özelleştirilmek istenmesine tepki gösterdi.2016 ve 2019 yılında 2 kez satışa çıkarılan ancak ihaleleri iptal edilen TEKEL depolarının bulunduğu 55 bin metrekarelik arazinin üzerinde 800 kişiye istihdam sağlayan16 tekstil atölyesi olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,”Biz daha fazla iş, daha fazla istihdam taleplerini dile getirirken AKP,eldeki kamu alanlarını satma derdinde. O kadar gözleri dönmüş ki arazi satılsın diye akla hayale gelmeyecek işler yapıyorlar.Şehrin kalbine üst üste hançer saplayıp duruyorlar.Törenle tekstil atölyelerini açanlar, şimdi bu burada çalışan bine yakın işçinin ne olacağı, üretimin nerede devam edeceği konusunda sessizler” dedi.
Erdoğan “Dikey mimari, hele hele deprem bölgelerinde bizim için intihardır”demişti
“AKP çelişkiler ve zigzaglar partisidir” diyen Ağbaba, “Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan TEKEL Tütün Deposu olarak bilinen arsanın rahat! satılabilmesi için ticaret ve konut alanı ilan edilerek 11 kat kullanım kararı imar planı onaylanmıştır.Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan yatay mimari diye süslü cümleler kurup, diğer yandan 11 katlı imar izni çıkarıyor.Elazığ ve Malatya Depremi 1. Yıl Dönümü Anma Programı’nda “Dikey mimari, hele hele deprem bölgelerinde bizim için intihardır" diyen Erdoğan kısa süre sonra Malatya gibi 1. Derece deprem kuşağındaki şehirde 11 kat imar değişikliğine imza atıyor.Halka hitap ederken başka, imza atarken başka Erdoğan var” Dedi.
Önce Sultansuyu şimdi Tekel Depoları.Görmeyereki duymayarak siyaset yapıyorlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP’li siyasetçilerin biri Malatya’nın yatırımlar konusunda değişim yaşadığını, bir diğeri 23,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söylüyor. Yatırımları söyleyip, kayıpları görmezden geliyorlar. Daha birkaç gün önce Malatya’nın çok önemli bir değeri olan Sultansuyu’nda özelleştirmenin adımları ortaya çıkarken, tarihi binalar yıkılırken ‘haberimiz yok’ diyenler, şimdi de Tekel arazilerinin özelleştirmesini ‘muhtemelen’ duymamışlardır.Görmeyerek,duymayarak siyaset yapıyorlar. AKP Milletvekilleri tekstil atölyelerini gezip istihdam konusunda ballı sözler söylerken, bu özelleştirme işi için neden sessizler anlamak mümkün değil.”ifadelerini kullandı.
Siyaset, 11 Mart 2021 20:52
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi
