Sadıkoğlu: 6 Puanlık ilave prim desteği 1 yıl daha uzatıldı
Ekonomi, 25 Şubat 2021 00:2931 Aralık 2020 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin 31.12.2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade eden Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Üyelerimizin talebi üzerine gündeme getirdiğimiz ve hazırladığımız dosya ile uzun zamandır takibini yaptığımız, aralarında Malatyanın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçemizde uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresi 1 yıl daha uzatılmıştır. Bu önemli karar için üyelerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana teşekkür ediyoruz dedi.
Yapmış oldukları girişimlerin olumlu sonuç vermesiyle 6 puanlık sigorta primi teşviki süresinin uzatılması kararının memnuniyet verici olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 51 il ve 2 ilçe, 2013-2020 yılları arasında 5 puanlık prim indirimine ilaveten yüzde 6 oranında sigorta primi teşvikinden yararlanıyordu. 2020 yılının Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile uzatılan destek 31 Aralık 2020 tarihinde son buldu. Üyelerimizden gelen talep üzerine konuyu gündemimize alarak hazırladığımız dosyayı çatı kuruluşumuz olan TOBB’a ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderdik. Sürenin uzatılmasıyla ilgili yapmış olduğumuz basın açıklamamız yazılı ve görsel medyada geniş yer buldu. Açıklamalarımızda işverenlerimizin sürenin uzamamasıyla 214 TL’lik destekten mahrum kaldığını ifade etmiştik. 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin işletmelerimize destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirmiştik” şeklinde konuştu.
“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”
Alınan karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Başkan Sadıkoğlu, “Değerli üyelerimizin talebi üzerine gündeme getirdiğimiz ve hazırladığımız dosya ile uzun zamandır takibini yaptığımız, aralarında Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçemizde uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresi 24 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu önemli karar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
Ekonomi, 25 Şubat 2021 00:29
Yorumlar (0)
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
