Tüfenkci: Türkiyeyi Üreterek Büyütmemiz Lazım
Ekonomi, 23 Şubat 2021 15:11AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Şeker Fabrikası'nın üretim rekoruna imza atmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiyeyi üreterek büyütmemiz lazım. Bu anlamda hükümetimiz üretime teşvik verme, üretimi arttırmaya yönelik stratejiler izliyor. Fabrikamız bu kampanya döneminde 160 günlük bir sürede rekor çalışmaya imza attı ve yaklaşık 68 bin ton üretimi gerçekleştirdi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci, üretimde son 40 yılın rekorunu kıran Malatya Şeker Fabrikasını ziyaret ederek, Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ve Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Sayın Suat Altun ile istişarelerde bulundu.
Ziyarette konuşan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, ‘’ Malatya Şeker Fabrikası 2020 yılı kampanyamız 1 Eylül itibari ile başladı. Bu yıl çok bereketli ve verimli bir kampanya süreci geçirdik. Çiftçilerimize bu yıl yaklaşık 600 bin ton pancar tesellüm edildi. bunun karşılığında 545 bin 45 pancar işleyerek 68 bin ton şeker, 177 bin ton yaş küspe, 26 bin 500 ton da melas elde ettik. Fabrikanın kurulduğu yıldan bu yana ilk kez rekor yeniliyoruz. Kampanyamız 160 gün sürdü, bu da gerçekten Malatya için büyük bir katma değer. Bu istatistiklere göre yaklaşık 500 milyon katma değer yarattığını hesaplanıyor. Yaklaşık 100 bin insan bu fabrikada ekmek yedi. Önümüzdeki yıl için de çiftçilerimizden büyük bir talep var. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü pancara iyi bir fiyat verildi. Bu yıl da yaklaşık 700 bin ton hedefliyoruz. Sayın Tüfenkci'ye de şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum, hep bizim yanımızda oldunuz, bize sahip çıktınız’’ şeklinde konuştu.
Ziyarette Konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkci ise rekor üretimde emeği geçenleri tebrik ederek, şeker pancarı ekimine olan ilginin arttığını kaydetti.
Yazıhan'ın sulamaya açılmasıyla beraber pancar ekiminin arttığını kaydeden Tüfenkci,
Tüfenkci yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Salgın süresince üretimin devam etme noktasında, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemiz ve hükümetimiz büyük bir çaba sarf ediyor. AK Parti Malatya’da ne yapıyor diye soru soruluyor. Yazıhan’nın sulamaya açılmasıyla beraber yıllardır şeker pancarı ekmeyi unutan köylümüz şeker pancarı eker hale geldi. Ve ciddi bir üretim kapasitesine ulaştı. Fabrikamız bu kampanya döneminde 160 günlük bir sürede rekor çalışmaya imza attı ve yaklaşık 68 bin ton üretim gerçekleştirdi. Biz kampanyanın sona ermesiyle beraber başta işçilerimize ve idari personellerimize teşekkür etme adına sendikamızı ziyaret ettik" dedi
"Organize Sanayisine ciddi anlamda arsa talebi olmakta"
Tüfenkci, üretimde önemli bir rekora imza atıldığını belirterek, "Bu dönemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya Şeker Fabrikası Malatya’mız için önemli, Türkiye için önemli. Bu noktada Türkiye’nin pancar üretimine katkı sunarak, bunu işleyerek stratejik ürün haline getirilmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’yi üreterek büyütmemiz lazım. Bu anlamda hükümetimiz üretime teşvik verme, üretimi arttırmaya yönelik stratejiler izliyor. Bu anlamıyla Malatya’nın 6. Bölge teşfiklerinden yararlanıyor olması Malatya’nın yatırım üssüne gelmesi noktasında önemli bir parametre. Organize Sanayisine ciddi anlamda arsa talebi olmakta. Geçici işçi sorunu sadece Malatya’nın sorunu değil. Bütün Türk Şekerin fabrikalarında çalışan işçi kesiminin sorunu. İnşallah bununla ilgili önümüzdeki günlerde adım atılacaktır. Bugüne kadar onları mağdur etmedik. Bunda sonrada Allah’ın izniyle mağdur etmeyiz. Malatya’lı Hemşerilerimizin küspe kokusu ile ilgili sorunu var. İnşallah bu dönem içerisinde de bunu sonlandırırız’’ ifadelerini kullandı.
"Almış olduğumuz destekle en iyi noktaya getireceğiz"
Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"2020- 2021 yılında 545 bin ton pancar işleyerek 68 bin ton şeker ürettik. Fabrikanın kuruluşundan bu yana en iyi değeri elde ettik. Bu değerin elde edilmesinde bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalarından dolayı sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bizler Malatya Şeker Fabrikası olarak ülke ekonomisi için üretime devam edeceğiz. Gerek milletvekillerimizden gerekse hükümetimizden almış olduğumuz destekle fabrikayı eni iyi noktaya getirmeye çalışacağız.’’
.jpeg)
Ekonomi, 23 Şubat 2021 15:11
Yorumlar (0)

Yavuz: Hastanelerde Halkla İlişkiler Uzmanları Görevlendirilmeli

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı
