Başkan Gürkan, Fırıncılı Öğrencilere Sürpriz Yaptı
Eğitim, 19 Şubat 2021 04:53Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yüz yüze eğitimin kırsal okullarda başlamasıyla birlikte ilk ziyaretini Fırıncı İlkokuluna yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ile birlikte minik öğrencilere ders sırasında sürpriz yapan Başkan Gürkan, tüm öğrencilere spor malzemeleri, kıyafet, kırtasiye ve ayakkabıdan oluşan hediye paketi dağıttı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yüz yüze eğitimin başladığı Fırıncı İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Mahalle sakinleri ve muhtarı tarafından karşılanan başkan Gürkan’a etkinlik sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve mahalle muhtarları eşlik etti.
Öğrencilerle yakından ilgilenen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yüz yüze eğitimin veliler ve öğrenciler olarak özlendiğini ayrıca öğretmenlerle öğrencilerin özlemle bir araya geldiğini gördüklerini söyledi. Başkan Gürkan, “ Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızla birlikte İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin iş birliğiyle öğrencilerimize hediyeler dağıtık. Eğitim ve öğretimde bir an evvel ülke genelinde yüz yüze eğitime geçilmesi ve koronavirüsün insanlığın yakasından bir an önce düşmesini temenni ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle koordineli bir şekilde okul yapımı için arsa temini, fiziki mekânların icra edilmesi ve eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimize gerekli materyallerin temin edilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitimle birlikte güzel çalışmalara imza atıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Eğitime Destek Platformu kapsamında dağıttığımız tabletleri Milli Eğitim Müdürlüğümüzle liste olarak paylaşılmasını arkadaşlarımıza söyledik. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından öğrencilerimize hem sportif anlamda aktivitelerde bulunması için eşofman, top vb. eşyaları sunmalarıyla birlikte eğitim ve öğretim materyalleri olarak öğrencilerimize destek vermelerinden dolayı daire başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte güzel bir program icra ediyoruz. Bu birlikteliğin Malatya’da eğitim ve öğretimin standardının yükseltilmesi ve kalitesinin artırılması noktasında önemli olacaktır diye düşünüyorum” dedi.
“ÖĞRENCİLERLE ÖĞRETMENLERİN SINIF ÇATISI ALTINDA BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Ülke genelinde bütün kurumlarda, Anaokulu ve Üniversiteye kadar olan kurumlarda yüz yüze eğitimin bir an evvel başlamasını temenni ettiğini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Öğretmenlerimizle sohbet ettik ve öğrencilerini özlediklerini bizlere ifade ettiler. Bende mensubu olmaktan büyük onur duyduğum öğretmenlik mesleğinde öğretmenliğin sınıfsız ve öğrencisiz olmadığını biliyorum. Öğretmenlerimiz öğrencilerin gözlerindeki parıltıyı görecek. Öğretmendeki jest ve mimikleri öğrenciler görecek. Öğrenciler öğretmenleri rol model olarak alacak. Kişiliklerinin ve benliklerinin oluşması, eğitim ve öğretimde bilgilerin aktarılması noktasında öğretmenlerimizin öğrencilerle sınıf çatısı altında buluşması çok daha nitelikli, kaliteli ve verimli olacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.
KANBAY: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın her anlamda yanlarında olduklarını hissettirdiğini belirterek, “Pazartesi günü 11 ilçemizde 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar yüz yüze eğitime başladık. Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerimizde ise Yeşilyurt ilçesinde 85, Battalgazi ilçesinde 55 mahallede yüz yüze eğitime başladık. Bunlar arasında liselerimiz, birleştirilmiş sınıflar aynı zamanda ilk ve ortaokul kademelerimiz olmak üzere tüm kademelerimizde okullarımızı açtık. Eğitim ve öğretimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz’da pandemi dönemi içerisinde uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçildiği dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın öğrencilerle buluşarak çeşitli hediyelerle Fırıncı İlkokulu’na yaptığı ziyaretten dolayı öğretmen ve öğrenciler adına teşekkür ettiğini belirtti.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu ise, daire başkanlığı olarak spor birimi ve sosyal yardım birindeki personellerle birlikte ortaklaşa olarak Kültür Daire Başkanlığının katkılarıyla öğrencilere yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte spor malzemeleri, kışlık kıyafetler, boyama kitapları, tablet dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Fırıncı İlkokulunda gerçekleştirilen etkinlikten sonra Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Voleybol takımı oyuncuları tarafından okul bahçesine kurulan voleybol sahasında öğrencilerle ve voleybol oyuncularıyla birlikte voleybol oynadı. Başkan Gürkan ve beraberindekiler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Eğitim, 19 Şubat 2021 04:53
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
