Ata'nın Malatya'ya Gelişinin 90. Yıl Dönümü Kutlandı
Gündem, 13 Şubat 2021 04:50Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 90. Yıl dönümü törenle kutlandı. Törene Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediyesi tam kadro katıldı. Sivil Toplum Başkanları törene katılırken siyasi partilerden sadece MHP İl Başkanlığı çelengi anıta sunuldu.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen ilk törene Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Baro Başkanı Enver Han, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yunus Millioğulları, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Türkocağı Başkanı Nadir Günata. Hacı Bektaşı Veli Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Daire Başkanları, İştirak Genel Müdürleri, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.
Vali Aydın Baruş, BüyükşehirBeleidye Başkanı Selahattin Gürkan, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, BAro Başkanı Enver Han, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yunus Millioğulları ve MHP İl Başkanlığı çelengi anıta sunuldu. Çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Anıt Şeref Defterini imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ,”Büyük devlet ve siyaset adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'mızın güneyden Anadolu demiryolları ağına bağlanması münasebetiyle ilimize teşriflerinizin 90. Yıldönümünde Zat-ı Alilerinizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Harap ve bitap düşmüş milletimizi son bir kıvılcımla kurtuluş savaşına hazırlamanız, ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulması ve Cumhuriyetin ilanından sonra, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için ard arda gerçekleştirmiş olduğunuz inkılâpları anlatmak için çıktığınız yurt gezilerinin anlamı, her yıl bizler için daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, harikulade seziş kabiliyetiniz ve sahip olduğunuz meziyetler ile Milletimizin neleri isteyip istemediğini, özlemini çektiği hususlar' çok iyi bilen ve tespit edebilen bir lider olarak bizlere her daim rol model oldunuz. Sizin manevi şahsınızdan almış olduğumuz ilhamla, bugün çok büyük atılımlar gerçekleştiriyor, artık dünyanın söz sahibi ülkelerinden biri haline gelmiş bulunuyoruz. İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu'yu Anayurt yapan destar şehrimiz Malatya'mızı sizlerden miras aldığımız misyon ve vizyonla, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, yarınlara hazırlamanın heyecanı ile bütün hemşerilerim adına bir kez daha saygılarımı sunuyorum” diye yazdı.
Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri, Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Atatürk Evinin girişi 90 Yıl önce olduğu gibi yapılan tak'ın önünde hatıra resmi çekildi. Daha sonra Ata'nın Malatya'yı ziyaret ettiği yıllarda yayınlanan gazete haberleri sergisi ilgiyle izlendi.
Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda lise öğrencisi Sabriye Nur Yıldırım ‘Atatürk Destanı’ adlı şiirini okudu. Program Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Abdulvahap Alkan’ın ‘ Malatya ve Atatürk’ konulu sunumunun ardından sona erdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Atatürk Destanı’ adlı şiiri okuyan lise öğrencisi Sabriye Nur Yıldırım’a tablet hediye etti.
Gündem, 13 Şubat 2021 04:50
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
