Yaralı kurt tedaviden sonra Doğaya Bırakıldı
Yaşam, 13 Şubat 2021 08:56Malatya'da 10 gün önce yaralı halde bulunan kurt yavrusu tedavi edildikten sonra bulunduğu yerin yakınlarında doğaya bırakıldı.

Gazeteci Alişan Hayırlı tarafından bulunan ve Malatya Büyükşehir Beleidyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edilen kurt sağlığına kavuşunca yeniden doğaya bırakılmasına karar verildi. Gazeteci Alişan Hayırlı şunları yazdı:
"İşte o an geldi çattı.
9 gün önce Akçadağ yol ayrımı asfalt üzerinde can çekişirken bulduğumuz Asena isimli altı aylık yavrukurdun tedavi süreci tamamlandı ve doğaya salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi’nin müşterek çalışması sonucu eski sağlığına kavuşturulan kurt, bugün öğleden sonra kafes içinde bırakılacak bölgeye getirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdiresi Sayın Mihriban İncibaş başkanlığındaki teknik ekip, özenle bakılıp beslenen kurdu yaralı bulunan yerin yakınındaki dağlık bölgede salıverdi.
Kafesin kapağı açıldığında kurt önce şaşkın şaşkın etrafına bakındı, dokuz günlük esaretten dolayı başı dönmüştü sanki, neler oluyordu, burası nereydi, bu insanlar başına niye toplanmıştı, diye düşünüyordu galiba… Esaret ve kapalı bir mekânda kalmasından dolayı dengesini kaybetmiş olan kurt, özgürlüğüne kavuşmasına bir adım, bir saniye kaldığını fark edememişti.
Haydi kurt! Çık dışarı! Atıl! Uçsuz bucaksız dağlar, gökyüzü, özgürlük seni bekliyor. Hadi ne duruyorsun! Çıksana!
Görevli kafesi hafiften kaldırdı, aniden dışarı atıverdi kendisini… Bir kurdun özgürlüğe uçuverişine, ailesine kavuşma şevkiyle gözlerden kayboluşuna canlı şahit olduk.
Gitti, gitti, gitti… Belli bir süre sonra çalılıkların altında durdu, şöyle bir geriye doğru bakıverdi. Evet, hayal değildi, kurt özgürlüğüne kavuşmuştu. Sonra yeniden koşmaya başladı.
Uzak dağın tepesini döndü, toprağı koklaya koklaya gözlerden kayboldu. Muhtemelen toprağı koklayarak ailesinin izini sürüyordu. Kurdun doğaya salınışı sırasında yanımızda bulunan köylü Mehmet abi seslendi: “Bu kurt akşam karanlığına kalmadan anne-babasını bulacaktır” dedi.
Akşam gün kararmadan taaa uzaklardan uluma sesleri geldi. Belki de yavrukurt Asena’nın ve ailesinin sevinç naraları idi ve bize teşekkür ediyorlardı.
Kim bilir, belki de…"
Yaşam, 13 Şubat 2021 08:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
