Büyükşehir İkizce Mahallesini İnternete Kavuşturdu
Eğitim, 11 Şubat 2021 23:26Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesine bağlı 500 haneli İkizce Mahallesinde öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağına (EBA) ulaşabilmesini sağlamak ve öğrenim hayatını sürdürülebilir kılmak amacıyla internet sorununu çözüme kavuşturdu.
Büyükşehir Belediyesi yeni tip Koronavirüs sürecinde okullarından uzak kalan öğrencilerin eğitimde destekçisi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda internet altyapısı olmayan Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı İkizce Mahallesi’nde internet altyapısı kurulana kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından internet erişimi sağlanarak 100 öğrencinin bu süreçte sorunlarını giderdi.
MAHALLE MUHTARI BAŞKAN GÜRKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Malatya merkeze çok yakın olmalarına rağmen internet altyapılarının bulunmadığını belirten İkizce Mahalle Muhtarı Şahin Erdal, “Mahallemizde internet altyapısı bulunmamakta. Konuyla ilgili olarak yapmış olduğumuz görüşmelerimize rağmen sonuç alamadık. Pandemiden dolayı öğrencilerimiz derslerine giremediklerinden çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Yaşanan sıkıntılardan haberdar olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan sorunumuzla bizzat ilgilenerek yardımcı oldular. İnternet erişimi Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlandı. İnternet altyapısı sağlanana kadar öğrencilerimiz buradan derslerine katılabilecekler. Büyükşehir Belediyemizin girişimleri sonucunda Türk Telekom’dan yetkililerde bizi arayarak internet altyapısının yapılacağını ifade ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İkizce Mahallesi sakinlerinden Meryem Karacoban ise internet erişiminin sağlanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Allah devletimizden ve Belediye Başkanımızdan razı olsun. Bir babaanne olarak torunlarımın derslerinden geri kalmasına çok üzülüyordum. 2 torunum burada okuyor. Torunlarımın derslerine girecekleri için çok mutluyum. Belediye Başkanımıza minnettarız çok teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim, 11 Şubat 2021 23:26
Yorumlar (0)
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
Şair ve Yazar Bahri Çavuşoğlu Vefat Etti
Karadoğan, Yeşilyurtlular Federasyonu Başkanlığına Aday oldu
Malatya Yeşilyurtspor:, Ağrıspor'a Takıldı: 0-0
Büyükşehir Meclisinde Önemli Kararlar Alındı
Malatya'da Yolcu Taşıma 25 TL. Oluyor
Muhasebecilerden Defter Tutma Yetkisine Tepki
Başkan Geçit: En Güvenli Liman Ailedir
BAŞKAN TAŞKIN, MUHTARLARLA BULUŞTU
Kaybolan Kentin Belleğinde Bir İz Bırakmak…
MASKİ, Arguvan da 114.6 Milyon Liralık Yatırım Yaptı
Yeşilyurt Genç Meclisi Yeni Üyelerini Arıyor
Orduzu Pınarbaşı Gölet Çevresi Temizlendi
