ENGELLİLER YARARINA 39.960 ADET MAVİ KAPAK TOPLANDI
Gündem, 10 Şubat 2021 03:21Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engelliler konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak aynı zamanda ihtiyaç sahibi engellilere medikal destek vermek amacıyla mavi kapak toplama kampanyasını sürdürüyor.
Araştırma Hastanesi Tüp Bebek servisinde görevli hemşire Çağla Yılmaz, büyük bir çaba ile 39.960 adet mavi kapak toplayarak engellilere destek oldu. Bir yıl boyunca mavi kapak topladığını söyleyen Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz için toplumda farkındalık uyandırmak ve ufakta olsa bir katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana” dedi. Engelliler ile ilgili kampanyalara ve çalışmalara elinden geldiğince destek verdiğini söyleyen Yılmaz, engelleri birlikte aştığımız sürece hayatı daha kolay yaşayabileceğimizi ifade etti.
Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, engellilerin toplumsal hayata adaptasyonları yanında sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı. Engellilerin ekonomik hayatlarına da dokunabilmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altuntaş, toplanan 39.960 adet mavi kapağın bir engellinin ihtiyacını gidermek adına büyük önem taşıdığını söyledi. Engelliler yararına toplanan mavi kapakların geri dönüşüm şirketleri üzerinden nakitte çevrildiğini söyleyen Altuntaş, “Geri dönüşüm ile birlikte hem çevre bilincini hem de engelliler konusunda kamuoyunda farkındalık uyandırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Engellilerin sosyal ve toplumsal hayata katılımları noktasında yaşanan engellerin yine toplum tarafından bertaraf edileceğinin altını çizen Altuntaş, “ Bir arada yaşama kültürü ile hareket ettiğimiz takdirde aramızda hiçbir engel kalmayacaktır” dedi.
Gündem, 10 Şubat 2021 03:21
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
