ENGELLİLER YARARINA 39.960 ADET MAVİ KAPAK TOPLANDI
Gündem, 10 Şubat 2021 12:12Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engelliler konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak aynı zamanda ihtiyaç sahibi engellilere medikal destek vermek amacıyla mavi kapak toplama kampanyasını sürdürüyor.
Araştırma Hastanesi Tüp Bebek servisinde görevli hemşire Çağla Yılmaz, büyük bir çaba ile 39.960 adet mavi kapak toplayarak engellilere destek oldu. Bir yıl boyunca mavi kapak topladığını söyleyen Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz için toplumda farkındalık uyandırmak ve ufakta olsa bir katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana” dedi. Engelliler ile ilgili kampanyalara ve çalışmalara elinden geldiğince destek verdiğini söyleyen Yılmaz, engelleri birlikte aştığımız sürece hayatı daha kolay yaşayabileceğimizi ifade etti.
Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, engellilerin toplumsal hayata adaptasyonları yanında sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı. Engellilerin ekonomik hayatlarına da dokunabilmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altuntaş, toplanan 39.960 adet mavi kapağın bir engellinin ihtiyacını gidermek adına büyük önem taşıdığını söyledi. Engelliler yararına toplanan mavi kapakların geri dönüşüm şirketleri üzerinden nakitte çevrildiğini söyleyen Altuntaş, “Geri dönüşüm ile birlikte hem çevre bilincini hem de engelliler konusunda kamuoyunda farkındalık uyandırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Engellilerin sosyal ve toplumsal hayata katılımları noktasında yaşanan engellerin yine toplum tarafından bertaraf edileceğinin altını çizen Altuntaş, “ Bir arada yaşama kültürü ile hareket ettiğimiz takdirde aramızda hiçbir engel kalmayacaktır” dedi.
Gündem, 10 Şubat 2021 12:12
Yorumlar (0)
Çankaya Belediyesi Sabah Çorbası İkram Ediyor
YERLİ DİJİTAL ATÖLYEYE İLK KATKI GAZİANTEP'TEN
Doğanşehir’de Tren, Otomobile Çarptı
Malatya'da Ekim'de 47 Torbacı Tutuklandı
11. MALATYA ANADOLU KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
Arapgir de Otomobil, Traktöre Çarptı: 3 Yaralı
Batalgazi Belediyespor 3 Puanla Dönüyor: 1-3
Yeşilyurtspor, Niğdespor'u Evinde Vurdu: 4-1
Yeni Malatyaspor Her Zamanki Gibi: 3-1
Mersin'de Hüseyin Atılgan Parkı Açıldı
Veli Ağbaba Malatya'da CHP'nin Oylarını Artırdı
Arguvanlı Gençler 29 Ekim'i Ankara'da Kutladı
Ceviz Kabuğundan Asfalta Çevreci Çözüm
Malatya'da Tartışılan Yapı Az Hasarlı Çıktı
Ağbaba; Arapgir Kara Yolu İhmal Edildi
Başkan Sami Er Yazarlarla Bir Araya Geldi
MİAD Başkanı Yunus Akdaş Yeniden Seçildi
BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ
Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
