Yeşilyurt Malatya'nın En Kalabalık İlçesi Oldu
Gündem, 04 Şubat 2021 08:21Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre 12 bin 293 kişi artarak 331 bin 911e ulaşan Malatyanın en büyük ilçesi Yeşilyurt, 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa ulaştı.

2020 yılında nüfusu 319 bin 618 iken, 31.12.2020 tarihi itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayımı sonuçları itibariyle nüfusu 331 bin 911’e yükselen Yeşilyurt’ta nüfusun 164 bin 827’i erkek, 167 bin 84’ünde bayan olduğu açıklandı. Yeşilyurt’un nüfus bakımından 23 kentten daha kalabalık olmasının sorumluluklarını bir kat daha artırdığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, nüfus artışıyla beraber genel bütçeden daha fazla pay alacak olmalarının Yeşilyurt’un geleceğine daha fazla yatırım yapmalarını sağlayacağını söyledi.
Nüfusun 331 bin 911’e yükselmesinden memnun olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 12 bin 293’lük artışı olumlu bir gelişme olarak gördüklerini ifade etti.
Yeşilyurt’un son yıllardaki büyük dönüşümünü nüfus artışıyla birlikte daha farklı bir boyuta taşıyacaklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayımı sonuçları itibariyle nüfusumuzun 319 bin 618’den 331 bin 911’e yükselmesinden memnuniyet duymaktayız. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz yatırımlar neticesinde oluşan nüfus artışı Yeşilyurt’umuzun her geçen daha fazla tercih edildiğinin açık bir göstergesidir. Nüfus artışıyla birlikte genel bütçeden alacağımız kaynakta doğal olarak artmış olacaktır. 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip olmak, bizleri daha fazla çalışmaya, daha fazla üretmeye, daha fazla yatırım yapmaya teşvik edecektir. Fiziksel yatırımlardan tarihi eserlerin korunmasına, kentsel dönüşümden sosyal sorumluluk projelerine, sağlıktan çevreye, kültürden sanata, eğitimden spora, çevreden tarımsal yatırımlara kadar her alanda ortaya koyduğumuz vizyonel bakış açımızı açıklanan nüfusla birlikte daha ileriye götürmenin planlarını yapacağız. Son dönemlerdeki yatırımlarla bölgesinde ve ülke çapında artık yakından tanınan İlçelerin başında gelen Yeşilyurt’un hem mevcut yapısını güzelleştirmek hem de bugünden geleceğe güzel eserler emanet etmek hedeflerimizi, yeni yatırımlarla taçlandıracağız” diye konuştu.
Gündem, 04 Şubat 2021 08:21
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak
