Kahveci: Deprem Konutları Nisan'da Teslim Edilecek
Ekonomi, 04 Şubat 2021 21:38AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, 24 Ocak depreminin ardından Gelincik Tepesinde yapımı devam eden konutların Nisan sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

24 Ocak Elazığ-Sivrice merkezli depremin ardından Malatya’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Battalgazi İlçesi’nde de ağır hasarlı evlerin tespit edildiğini söyleyen Başkan Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Gelincik Tepesi’ne yapılması planlanan bin 500 konutun yapımında sona doğru yaklaşıldığını ifade etti.
“Yüzde Seksen Oranında Bir İyileşme Var”
24 Ocak depreminin yaralarının sarılmaya devam ettiğini belirten Başkan Kahveci, Malatya’ya yapılması planlanan toplam 6 bin konutun büyük bir kısmının Battalgazi İlçesi’nde bulunduğunu söyledi. Kahveci, olabildiğince hızlı bir şekilde yapımı devam eden konutlarında bir an önce bitirileceğini ve en kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.
Battalgazi bölgesinde ciddi oranda bir iyileşmenin olduğunu kaydeden Başkan Kahveci, “24 Ocak depreminden sonra şehir merkezimizde toplamda 2 bin 50 konutumuzda, kırsalda ise toplamda 550 evimizde ağır hasar görülmüştü. Şimdi baktığımızda ise bu evlerin yerlerine yenilerinin yapıldığını ve yüzde seksen oranında bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Buna istinaden yapımı devam eden diğer konutlarımızda da çalışmalarımıza tüm hızıyla devam etmekteyiz. İnşallah bunları da en kısa sürede tamamlayacağız. Şu ana kadar Gelincik Tepesi bölgesinde toplamda 650 evimizin yapımı tamamlandı, kalan 850 evimizi de inşallah Nisan sonuna yetiştireceğiz ve hak sahiplerine teslimlerini gerçekleştireceğiz” dedi.
Ekonomi, 04 Şubat 2021 21:38
Yorumlar (0)

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!
