Atatürkün Malatyaya Gelişinin 89. Yılı Törenlerle Kutlandı
Gündem, 14 Şubat 2020 04:56Atatürkün Malatyaya Gelişinin 89. Yılı Törenlerle Kutlandı ATATÜRKÜN MALATYAYA GELİŞİ NEDENİYLE ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 89. yılı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreninde Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ile Malatya Barosu, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları tarafından çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Şeref Defterini yazarak, deftere yazdıklarını okudu.
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Atatürk Evi ziyareti ve Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezindeki anma programı 17 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
13 Şubat Atatürk’ün Malatya’ya gelişi nedeniyle gerçekleştirilecek olan çelek sunma programı Malatya’da yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenerek 14 Şubat Cuma günü gerçekleştirildi.
Çelenk Sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anıt Şeref defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.
Başkan Gürkan yaptığı konuşmada;
Başkomutanımız, Büyük devlet ve siyaset adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
Malatya’mızın güneyden Anadolu demiryolları ağına bağlanması münasebetiyle ilimize teşriflerinizin 89. yıldönümünde Zat-ı Alilerinizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.
Dünya tarihine adını eşine ender rastlanır bir mücadele olarak yazdırmış olduğunuz Kurtuluş Savaşının ardından halkımız bitap düşmüş, ekonomik sıkıntılar baş göstermişti. Halkımızdaki teşebbüs ruhu ve gelişme heyecanını sağlamak, ülkemizin biran önce atılıma geçmesini teşvik etmek amacıyla başlatmış olduğunuz yurt gezilerinizin önemi geçmişte olduğu gibi bugün de çok daha anlaşılır olmuştur.
İş bu gezileriniz sırasında gerçek kurtuluşun halkın eğitim, imar, ulaşım, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının aşılmasından geçtiğini bilerek, bu yönde adım atmanız, bugün bizlere de yerel kalkınmada rol model olmaktadır.
Bu vesileyle şehrimizi bölgesinin çekim merkezi yapacak ve Türkiye’mize örnek olacak birçok aktüel projeyi bir bir hayata geçiriyoruz.
Feyizli Malatya ifadenize binaen insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehrimiz Malatya’mızı sizlerden miras aldığımız misyon ve vizyonla muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, yarınlara hazırlamanın heyecanı ile bütün hemşerilerim adına saygılarımı sunuyorum.
Ruhunuz şad olsun…
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından, çelenk sunma programı sona erdi.
Gündem, 14 Şubat 2020 04:56
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
