Kiraz: İktidar, Z Kuşağı Korkusu Yaşıyor!
Siyaset, 02 Şubat 2021 14:51Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İktidar, bir yandan seçim 2023 Haziranda derken diğer yanda seçim gündemiyle kongreler düzenliyor, yeni ittifak arayışlarıyla için kapı kapı geziyor. Örgütlerine Z kuşağı geçmiş dönemleri bilmiyor, onlara anlatın talimatı veriyor. Oysa iktidara geldiklerinde doğan çocukların şimdi 19 yaşında olduğu bir nesil, 19 yıldır sadece bu iktidarı biliyor. Bir neslin hayatını kararttığının farkında olan iktidar, Z Kuşağı korkusu yaşıyor! dedi.
 
                        
	CHP Gençlik Kolarının katılımıyla bir toplantı yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz "Demokrasilerde seçmenin, muhalefet partilerinin yasal ve en doğal hakkı olan seçim talebi, iktidarı ürkütüyor. Seçim için iki üç yıl sonrasını işaret eden iktidar, Cumhur İttifakı’nın sandıktan çıkamayacağını biliyor. Eski dost ve ağabeylerin evlerini ziyaret edip, ‘ittifak genişletme’ faaliyetleri yürütüyor. Yıllardır gömlek değiştirerek, önce kendisini AB’deki Hristiyan Demokratlar ile aynı çizgide tanımlayıp, ‘Muhafazakâr Demokrat’ ilan eden, ardından ‘Açılım gömlekleri’ giyip, Roman, Ermeni, Kürt, Alevi açılımlarıyla sahneye çıkan, Milliyetçilik gömleğini topyekûn reddedip, ‘Ayaklarımın altına alıyorum’ diyen, okullarda ‘Andımızın’ okunmasını men eden kendileriydi. Yönettikleri belediyelerde, kamu kurumlarında, kamu bankalarında tabelalardan ‘T.C.’ ibresini söken kendileriydi. Bu kadar çok gömlek değiştiren bir siyasi çizgiden tabii ki ilkeli olması beklenemez" diye konuştu.
	Kiraz şöyle devam etti: 
	"Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarından anlaşılıyor ki, kaybetme korkusunun altında bir başka büyük endişe ve kâbus daha var. O da 19 yılda hayatını kararttıkları bir nesil; Z Kuşağı! Parti örgütlerine ‘Z kuşağı geçmişte olanları bilmiyor, onlara anlatmalıyız’ talimatı veriyor. ‘dindar ve kindar nesiller yaratmaktan’ söz eden de kendileriydi. 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında iktidara geldiklerinde doğan çocuklar şimdi 19 yaşında. 4 yaşında olanlar 25 yaşında. 19 yıldır Erdoğan yönetimi altında yaşıyorlar. Bilişim, dijitalleşme ve internet çağı nesilleri daha üç gün önce kendilerini yönetenlerin internete ilave vergi getirdikleri haberiyle uyandılar. Milyonlarca genç işsizler ordusu yarattılar ve dilimize ‘Ev genci’ kavramını kazandırdılar. 
	Seçim hangi tarihte yapılırsa yapılsın seçmenlerin yüzde 16-17’sini Z nesli oluşturacak. Yokluk, yoksulluk, işsizlik, yasaklar, tehditlerle yönettikleri, gözaltı ve tutuklamalara muhatap ettikleri milyonlarca genç. Ülkeyi ayrıştırıp, kamplaştıranların, her gün bir yeni düşman yaratarak, kendi bekalarını ülkenin bekası gibi pazarlayıp, topluma korku salanların, şimdi kuşakları çatıştırarak iktidarlarını idame ettirme senaryolarını sadece Z kuşağı değil, halkın güçlü iradesi bozacak!"

Siyaset, 02 Şubat 2021 14:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
                Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
                             
                        Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
 
                        AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
 
                        Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
 
                        Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
 
                        Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
 
                        Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
 
                        Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
 
                        CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
 
                        Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
 
                        Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
 
                        Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
 
                        Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
 
                        Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
 
                        DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
 
                        11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
 
                        Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
 
                        Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
 
                        Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
 
                        Onar Köyünde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
 
                        Başkan Fatma Şahin Metro İle Destan Yazıyor
 
                        Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
 
                        Geçit: Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın En Büyük Teminatıdır
 
                        Başkan Er: Cumhuriyet Umudu Yeniden Yeşertmektir
 
                        CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
 
                        Ağbaba: Cumhuriyet Bu Toprakların En Büyük Devrimidir
 
                        Sergilenmeye Değer Ödülü Aldı
 
                        BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
 
                        Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
 
                        Malatya’da 29 Ekim Coşkusu
 
                        Darende de Patates Üretiminde Rekor Hasılat
 
                        Turgut Özal Tıp Merkezinde Doktora Saldırıya Tepki
 
                        YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
 
                        Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
 
                        ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
 
                        BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
 
                        Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
 
                        Kulaçlar Gazze İçin Atıldı!
 
                        'KÖŞKERLİK SABIR, DİKKAT VE İNCELİK İSTER'
 
                        Üretici Dertli: Pancar Kazandırmıyor
 
                        