YOLDA KALAN ÖĞRETMENLERİN İMDADINA BÜYÜKŞEHİR YETİŞTİ
Gündem, 28 Ocak 2021 01:28Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, tipi ve çığ nedeniyle kapanan yollarda, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Yeşilyurt Porga mahallesindeki grup yolunda Aşağıköy, Ortaköy, Öncü ve Salkonak Mahallelerindeki öğrencilere tablet dağıtmaya giden öğretmenler, tipi ve çığ nedeniyle kapanan yoldan dolayı ulaşım sağlanamayınca, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden yardım talebinde bulundular. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kapanan grup yolunda kar temizleme çalışmaları yaparak yolu tekrar ulaşıma açtı. Tipi ve çığdan dolayı kapanan yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekipler, Porga Grup yolunda kar temizleme çalışması yaparak, öğrencilere tablet dağıtımı için bölgeye gitmeye çalışan öğretmenlerin Aşağıköy, Ortaköy, Öncü ve Salkonak mahallelerine ulaşımlarını sağladı. Yapılan çalışmalarla yolların açılmasının ardından bölgeye giden öğretmenler, öğrencilere tablet dağıtımlarını gerçekleştirdi. Öğretmenler, kapanan yolun açılmasından dolayı ekiplere teşekkür etti.
MERT: KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARIMIZ 11 İLÇEDE SÜRÜRÜYOR
Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, ekiplerin 7/24 esasına göre aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Mert” Karla mücadele çalışmaları kapsamında ekiplerimiz yoğun çalışma içerisindeler. Ekiplerimiz fedakârca çalışmalarını sürdürüyor. Malatya genelinde kar yağışı olmamasına rağmen yüksek kesimlerde yağan kar ile birlikte vatandaşlarımızın olumsuzluklar yaşamaması için çalışıyoruz. Yerelde Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizle ve devletimizin kurumlarıyla her tarafa ulaşmaya gayret ediyoruz. Sıkıntılı olan bölgelerimizde sabit ekiplerimiz bulunuyor. Bunlardan biri olan Porga Grup yolu yüksekliği bakımından tipi ve çığ düşmesinin yoğun yaşandığı bir bölge. Bölgede sabit olarak yer alan ekiplerimiz sürekli yol açma çalışmasını yapmakta. 5 kişilik bir ekiple Porga Grup yolu bölgesinde aralıksız çalışıyoruz. Özellikle bu bölgelerde telefonla ulaşım yok. Bu anlamda vatandaşlarımızın bizlere veya Jandarma ekiplerine ulaşma şansıda yok. Bu anlamda sabit bölgede bulunan ekiplerimiz sürekli yolu açık tutmak için çalışıyorlar. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadeleyi kendi imkânlarımız ve kendi araçlarımızla 11 ilçemizde sürdürüyoruz. İlçelerimizin birçoğunda yüksek kesimlerde telefonla iletişim olmadığından dolayı sabit olan ekiplerimiz yolların açılması için fedakârlıkla hizmet ediyor. Malatya merkezde şuan için kar yağışını yoğun olarak beklemiyoruz. Ancak ilçelerimizde özellikle Pütürge ve Doğanşehir ilçemizde Pazartesi gününe kadar yüksek kesimler başta olmak üzere kar yağışı bekliyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak Malatya merkez ve ilçelerimizde kar temizliği noktasında kiralık araçlarımız olmadan temizleme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu konuda MASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizde bizlere destek veriyor” dedi.
Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler ayrıca Pütürge ilçesi Tepehan ve Nohutlu mahalleleriyle birlikte Hekimhan İlçesi Deveci-Saz Grup yolunda kar temizleme çalışmalarını yaparak yolda kalan araçların geçişini sorunsuz bir şekilde sağladı.
Gündem, 28 Ocak 2021 01:28
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
