AĞBABA: 8 YIL SONRA YANLIŞ YAPTIKLARINI İTİRAF ETTİLER
Siyaset, 26 Ocak 2021 18:34CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Büyükşehir Yasası ile hizmet kalitesi ve hızı düştü.8 yıl sonra yanlış yaptıklarını kendileri de anladı.Hayata geçirilecek kırsal mahalle uygulamasından tüm mahalleler yararlandırılmalı, vatandaşın çilesi az da olsa azaltılmalı dedi. Ağbaba, CHPli belediyelerin kendi bölgelerinde bu yönde çalışmalara başladığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyükşehir yasasının çok büyük mağduriyetler yarattığını belirterek, “Mahallelerin hizmete erişimi neredeyse imkansız hale geldi. Büyükşehir yasası meclise geldiğinde defalarca söz alıp bu yasanın köyleri çok büyük sıkıntıya sokacağını söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor” dedi. 2012’de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 30 ilde 16 bin 220 köyün mahalleye dönüştürdüğünü belirten Ağbaba, “AKP’nin ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile siyaset yapmasının çilesini halk çekiyor” ifadelerini kullandı.
‘BÜYÜKŞEHİR YASASI MAĞDUR EDER’ DİYE DİYE DİLİMİZDE TÜY BİTTİ
Ağbaba, “Büyükşehir Yasası çıkacağı zaman CHP olarak bütün beldelere sandık kurduk, kamuoyu yoklaması yaptık. Büyükşehir Yasası’nın halkı mağdur edeceğini gördüğümüz bazı maddelerine muhalefet ettik.Aradan 8 yıl geçtikten sonra AKP ne kadar yanlış yaptığını anladı. Büyükşehir Yasası’yla ilgili çeşitli değişiklikler yaparak aslında yanlış yaptıklarını da itiraf ediyor. 30 büyükşehirde mahalleye dönüştürülen köylerin statüsü ile ilgili değişiklikler açık bir itiraf ve pişmanlıktan başka bir şey değildir” dedi.
KIRSAL MAHALLELERDE VERGİ,HARÇ VE SU ÜCRETLERİNDE İNDİRİM SAĞLANACAK
Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde ‘köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüşen ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunup sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişebilirliği, mevcut yapılaşma durumu ve benzeri hususlar dikkate alınarak ilgili ilçe belediye meclisinin kararı ve teklifi üzerine büyükşehir belediye meclisinin en geç 90 gün içinde alacağı karar ile kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, kırsal mahalle kabul edilecek. Başvurmaları halinde “kırsal mahalle” statüsüne kavuşacak köyler, beldeler için vergi, harç ve su ücreti ödemelerinde muafiyet ve indirimler sağlanacak’ ifadelerini kullandı.
TÜM BELEDİYELERİN DUYARLI DAVRANACAĞINA İNANIYORUZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Geçmişte yaşanılan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için, yerel yöneticiler tarafından belirtilen statüdeki tüm mahalle muhtarları ve yöre halkı uyarılarak gerekli başvuruların yaptırılması büyük önem arz ediyor.Başvuran ve kabul edilen köy veya beldelerde yaşayanlar vergi, su ve benzeri ödemelerde indirimli yararlanacakken, başvuru yapamayan mahallelerde indirimsiz hayat, beraberinde ciddi yeni sorunlar yaratacaktır. Kırsal mahalle uygulamasından Malatya’nın tüm mahallelerinin yararlanması için azami çaba gösterilmelidir.Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizden bu konuyu hassasiyetle takip etmelerini isteyeceğiz. Aynı duyarlılığı diğer belediyeler ve büyükşehir belediyesinden de bekliyoruz” dedi.
Siyaset, 26 Ocak 2021 18:34
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
