Malatya'da Yeni arıtma tesisinin yapımına başlandı
Ekonomi, 22 Ocak 2021 15:03Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yeni arıtma tesisinin 2 yılda faaliyete geçeceğini söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 1’inci OSB Arıtma Tesisi İnşaatının yüklenici firması HNC İnşaat yetkilisi Giyasi Öztürk ve Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Dündar ile yeni arıtma tesisi inşaat alanında inceleme yaptı.
“İLK GÜNDEN BU YANA ARITMA SORUNUNUN TAKİPÇİSİ OLDUK”
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Sadıkoğlu, “1’inci OSB’de bulunan mevcut arıtmanın yetersiz kaldığından dolayı arıtma tesisinin yenilenmesi için göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gayret içindeyiz. Malatya OSB, şehrimiz için oldukça önemli bir lokasyon. OSB’mizi nitelikli yatırımlarla doldurmak en önemli hedefimiz. İstihdamın artması, aynı evde yaşayan birçok kişinin buralarda çalışarak evlerine birden fazla maaş girmesi, hem de burada üretilen ürünlerin dünyaya ihraç edilmesi için OSB’ye yapılacak olan yeni yatırımları önemsiyoruz. İlk günden bu yana arıtma sorununun takipçisi olduk. Bu bölgede yaşayan hemşerilerimizin yaşadığı çevresel sıkıntıları biliyoruz. İlk olarak mevcut arıtmanın revizyonunu gerçekleştirdik. Kapasitesini arttırdığımız mevcut arıtmamızın revizyon çalışmaları bu yılın Haziran ayında tamamlanacak” dedi.
“ORGANİZE SANAYİMİZİ GELİŞTİRDİĞİMİZ ZAMAN ŞEHRİMİZİN DAHA İLERİYE GİDECEĞİNE İNANCIMIZ TAM”
Yeni arıtma tesisinin Türkiye’nin en büyük arıtma tesislerinden olacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bakanlarımızın desteği ile projemizi hayata geçiriyoruz. Yapım ihalesini kazanan HNC İnşaat’a geçtiğimiz günlerde yer teslimini yapmıştık. Şu an da çalışmalar başladı. Yaklaşık 250 Milyon TL değerindeki tesisin 24 ay sonunda faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Günlük 80 bin metreküp kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak tesis tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ve teknolojik arıtma tesislerinden olacak. Tesisin tamamlanmasıyla Malatya'mızın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Organize sanayimizi geliştirdiğimiz zaman şehrimizin daha ileriye gideceğine inancımız tam. Malatya OSB’nin daha nitelikli bir konuma gelmesi için bu arıtma tesisinin ivedi olarak yapılması gerekiyordu. Bizim görev süremiz içerisinde projesini hazırlayıp, ihalesini yapıp, inşasına başlanması ve görev süremizde de faaliyete geçecek olması dolayısıyla memnunuz” diye konuştu.
BÜYÜK SANAYİ KOLLARININ MALATYA’YA YATIRIM YAPMALARININ ÖNÜ AÇILIYOR
Yeni arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte büyük sanayi kollarının Malatya sanayisinde yatırım yapacağının altını çizen Başkan Sadıkoğlu, “Birçok nitelikli firma bizlerden yer talep ediyor, yatırım yapmak için. Ancak mevcut arıtmamızın yetersiz olması dolayısıyla bu tür büyük firmalara yer tahsisi yapamıyoruz. Jeolojik yapının korunması ve doğanın daha fazla kirlenmemesi adına kimyasal atığı daha fazla olan firmalara yer tahsisi yapamıyoruz. İnşallah yeni arıtmamızın tamamlanması ve faaliyete geçmesiyle beraber büyük ölçekte üretimi ve ihracatı olan firmaların Malatya sanayisine yatırım yapmalarının önünü açmış olacağız. Arıtmanın tamamlanmasıyla kurulacak ve faaliyete geçecek her bir fabrikada 300 ila 2000 kişi arasında hemşerimiz istihdam edilecek. Hedefimiz daha fazla yatırım ve daha çok istihdam” dedi.
Ekonomi, 22 Ocak 2021 15:03
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
