Malatyada Fabrika Çok, Üretim Yok
Ekonomi, 21 Ocak 2021 09:34Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Organize Sanayi Bölgelerinde 250ye yakın Fabrika için yer tahsisi ve bina yapılmasına rağmen bunların ancak 50sinde üretimin yapıldığını belirterek yaklaşık 25 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner Malatya’nın sanayisi konusunda görüş alışverişinde bulundular. TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya Sanayisinin Kayseri ve Gaziantep Sanayisiyle yarıştığı günleri geride bıraktığını, Kahramanmaraş’ın gerisine düştüğünü ifade ederek “Orgasnize Sanayi Bölgesinde 240’a yakın Fabrika var ve bunların ancak 50’sinde üretim yapılıyor ve yaklaşık 25 bin kişi istihdam ediliyor. Biz yönetim olarak göreve geldiğimizde sadece 17 işletmede 4 bin 800 istihdamı yakaladık. Yüzde 25’lik bir artış sağladık, 40 bin istihdama ulaşmak hedefimiz olacak. 4 Senelik görev süremizde hedefimiz; 30 yılda yapılanın, en kötü ihtimalle yarısından fazlasını gerçekleştirmek. Bunu; ekonomik sıkıntılara, faiz oranlarının yüksekliğine, pandemi koşullarına ve piyasanın yatırım yapma trendinde olmamasına rağmen, kişisel çabalarımızla, insanları buraya davet ederek, onlarla ilgilenerek, doğru adamlara doğru yerleri tahsis ederek başarıyoruz. Sanayimiz çok gerilerde bırakılmış, doğru yatırımlara öncülük edilmemiş. Geçmişteki eksikliklerin hepsini biliyoruz. Organize de 1 dönümü kapatanlara, 35 dönümü, tarla-bahçe gibi kullandırmışlar! Yüzde 70'i kapatabilecek şekilde nitelikli yatırım yapanlara, diğerlerinden aldığımız arsaları veriyoruz. Ancak yatırım olmazsa geri alacağımızı hatırlatıyoruz. Haliyle artık gerçek ve doğru yatırımcılar geliyor. Onlarla ciddi anlamda ilgilenen bir odayız. OSB'de ahbap-çavuş ilişkisini ve arsa rantını ortadan kaldırdık”
300 MİLYONLUK ARITMA TESİSİNİ KAZANDIRIYORUZ
Sadıkoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisini Malatya’ya kazandıracaklarını da belirterek “Organize Sanayi Bölgesinin Arıtma Tesisi ihtiyaca cevap vermiyordu, Cumhurbaşkanımıza anlattık, Bakanlarımızı getirdik, konuştuk ve 300 milyon liraya mal olacak Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı, çalışmalara devam ediliyor. Bu arıtma hizmete girdiğinde çevre kirliliği önlenecek, bunu gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.
GÜNER: 40 YILDA 40 BİN KİŞİ ÇALIŞMIYOR
Malatya Organize Sanayi Bölgesinin geçmişinin 40 Yılı geride bıraktığını kaydeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “Odamızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz, Başkanımız büyük bir gayret sarf ediyor. Organize Sanayi Bölgesinin oluşumu 40 yıla dayanıyor. 40 Yıldır kurulan 250 Fabrika da 40 bin kişi istihdam edilmiyorsa ve bu sayı hala 25 binlerde ise düşünmemiz gerekiyor. 12 Yıl önce Gaziantep’e gitmiştik bize gece yarısı alıp Organizeye götürdüler. Organizeler gündüz değil gece çalışıyor ise orada üretimin var olduğunu göstermek için. Gece saat 01.00’di tüm fabrikaların ışıkları yanıyor, bacaları tütüyordu. Malatya’da ise birkaç fabrika dışında gece çalışan hiç yok. Organizenin arıtma tesisi, genç arkadaşımız Sadıkoğlu döneminde yapılıyorsa, geçmişi de sorgulamalıyız. Organize de daha fazla yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmalıyız” diye konuştu.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na ‘Malatya Basın Tarihi’ adlı kitabını hediye etti.
Ekonomi, 21 Ocak 2021 09:34
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi
