AĞBABA: İNSANLAR CEZAEVİ DEĞİL ADALET İSTİYOR
Siyaset, 07 Ocak 2021 18:52CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKPli siyasetçilerin açtıkları cezaevleri ile övünüyorlar,biz iktidarımızda açtığımız okullarla,istihdam alanlarıyla övüneceğiz dedi.
Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin iş başına geldiği 2002 yılında cezaevlerinde 59 bin 429 kişi varken,bu sayının 300 bine ulaştığını belirtti.Son açıklanan verilere göre Türkiye'deki toplam 355 cezaevi bulunduğunu ifade eden Ağbaba, “Bu sayının 2020 yılında açılan yeni cezaevleriyle birlikte 400’e yaklaştığı belirtiliyor. AKP, Türkiye’yi koca bir hapishaneye çevirmiş durumda” dedi.
İNSANLAR CEZAEVİ DEĞİL ADALET İSTİYOR
Türkiye’de en çok cezaevi açan iktidarın AKP olduğunu belirten Ağbaba, “AKP Bayburt İl Başkanlığı ‘Tevazu, samimiyet ve gayretle, Bayburt açık cezaevine kavuşuyor. Yaparsa AK Parti yapar” diye reklam bile yapmıştı.Evet CHP Türkiye’nin gerçeklerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşur, AKP Cezaevleri yapar.Görünen o ki araç garantili köprü, hasta garantili hastaneden sonra şimdi de tutuklu garantili cezaevleri yapacaklar. Sayıları her yıl artan cezaevlerinin, Türkiye’de adalet sisteminin bir parçası olmaktan çıktığı bir gerçek. Cezaevleri dolu dediğimizde insanları cezaya sürükleyen gerçekleri ortadan kaldıracaklarına daha fazla cezaevi açmayı tercih ediyorlar.İnsanlar cezaevi değil adalet istiyor. İnsan haklarına saygı istiyor. Ama AKP her şeyi ters anladığı için bu talepleri de ters anlıyor” ifadelerini kullandı.
MALATYA’YA KAZANDIRDIKLARI BÜYÜK CEZAEVLERİ
Malatya’daki siyasetçilerin de şehrin değişik yerlerine yaptırılan cezaevleriyle övündüklerini belirten Veli Ağbaba, “Doğanşehir’e cezaevi kazandırıyoruz’, ‘Akçadağ’a ve Malatya’ya çok önemli bir hizmeti gerçekleştiriyoruz’ diyerek cezaevleri ile övünmeyi de bu dönemde gördük. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir siyasetçi cezaevi yapmakla övünmez.Cezaevlerinin çokluğu o ülkedeki ekonomik, sosyal ve siyasal yapının çöküşünün göstergesidir. Onlar açtıkları/açacakları cezaevleri ile övünsünler, biz iktidarımızda açacağımız okullarla, istihdam alanlarıyla övüneceğiz. Onlar cezaevlerinin doluluğunu, modernliğini söylesinler biz cezaevlerinin boşaldığı, insanların suç işlemelerini önleyecek yapıları ortaya koyarak siyaset yapacağız” dedi.
Siyaset, 07 Ocak 2021 18:52
Yorumlar (0)
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
