AĞBABA: KIZILAY FABRİKASI İÇİN İŞSİZLER ARASINDA AYRIM YAPILMASIN
Siyaset, 06 Ocak 2021 09:54CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Aynı fabrikayla ilgili milletvekili bin kişinin, belediye başkanı 2 bin kişinin istihdam edileceğini söylüyor. Kızılay yetkilileri fabrikada çalışacak gerçek işçi sayısını kamuoyuna açıklamalıdır. Yoksa açılış günü yaklaştıkça rakam 5 binlere ulaşacak dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kızılay tarafından Malatya’da kurulan Afet Barınma Sistemleri Fabrikası ile ilgili siyasiler tarafından yapılan açıklamaların çelişkilerle dolu olduğunu belirterek, “Aynı fabrikayla ilgili bin kişilik farkla rakamlar veriliyor.Milletvekili 1000 kişi alınacağını söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı 2 bin diyor.AKP Milletvekilleri ve belediye başkanları sanki fabrika babalarının malıymış gibi her ziyaretlerinde çalışacak işçi sayısıyla ilgili konuşuyorlar.Tek konuşmayan ise fabrikayı yapan Kızılay. Açıklanan rakamlarla çalışacak işçi sayısı arasında uçurumlar olduğu söyleniyor. Kızılay yetkilileri fabrikada çalışacak gerçek işçi sayısını çıkıp kamuoyuna açıklamalıdır. Yoksa açılış yaklaştıkça rakam 5 binlere ulaşacak” dedi.
BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK!
Ağbaba, bugün yaşananların geçmişte de farklı versiyonlarının yaşandığını belirterek, “Malatya’nın en önemli değerlerinden Sümerbank Pamuklu Dokuma Fabrikası AKP Hükümeti döneminde milletvekilleri tarafından da ‘kapanmayacak çalıştırılacak’ denilmesine rağmen yok pahasına satıldı. Fabrika olarak çalıştırma sözü verenler, “Malatya’nın Ufkunu Açıyoruz” başlıklı tam sayfa gazete ilanlarıyla kamuoyunun karşısına çıkıp, “İşçi alacağız” vaadiyle işsizlere iş başvuru formu doldurtup,umutla iş bekleyen binlerce kişiyi yüzüstü bıraktılar.Bugün de Kızılay Fabrikası inşaatını gezip işçi alım müjdesi veren siyasiler, geçmişten esinlenerek genç işsizlerin gelecek hayallerini çalıyorlar” ifadelerini kullandı.
AKP’LİLER LİSTE HAZIRLAYIP, İŞSİZLER ARASINDA AYRIM YAPIYORLAR
İktidar partisi il teşkilatı ile bazı milletvekillerinin fabrikada çalıştırılmak üzere isim listeleri hazırladığı,bu kişilere iş sözü verdikleri iddialarının Malatya’da dillendirildiğini belirten Ağbaba, “Kızılay tarafından kurulan fabrika AKP’nin fabrikası değil, kamunun malıdır.Listeler hazırlayıp işsiz gençler arasında bile ayrım yapılmasını asla kabul edemeyiz. Fabrika binlerce işsizin olduğu Malatya’da bir umut kapısıdır. Ancak bir partiye yakın olanların işe alınıp, başka partiye yakın olanlara kapıların kapatılması huzuru bozar,beraberinde yeni sorunlar ortaya çıkarır. Bu nedenle öncelik liyakat.Şaibelere son vermek için ,iddiaların ortadan kaldırılması için yapılması gereken en doğru ve şeffaf iş,personellerin noter kurası ile belirlenmesidir. Bunun dışındaki her yöntem işsiz Malatyalılar arasında ayrım yapıldığı anlamına gelecektir. İşi yapabilme kabiliyeti olanlar dururken, bir milletvekilinin listesinden işçi almak Kızılay açısından da ciddi sorunlar doğuracaktır.Fabrikaya işçi alımı ne kadar kamuya açık bir şekilde yapılırsa o kadar sağlıklı sonuçlar doğuracaktır” dedi.
Siyaset, 06 Ocak 2021 09:54
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
