Güder: İkinci Üniversite Hayalimizdi

Eğitim, 31 Aralık 2020 01:19

Malatya Turgut Özal Üniveristesi’nde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Katılımıyla Kariyer ve Marka Sohbetleri kapsamında ‘’Sosyal Üniversite ve Yerel Yönetimler Akademisi’’ programı gerçekleştirildi. Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yerel yönetimler Programı öğretim üyeleri tarafından organize edilen program online olarak MTÜ Youtube ve instagram hesaplarından yayınlandı.

Güder: İkinci Üniversite Hayalimizdi

Programda konuşma yapan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, MTÜ’nin 2 yıllık kısa bir sürede hızlı gelişiminden bahsederek “Gelişen ve Büyüyen üniversitemizi şehrimize ve ülkemize kazandıran ve tüm çalışmalarımızı takip ederek destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Battalgazi ana kampüsümüzün gelişimi noktasında her anlamda desteklerini esirgemeyen Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e emeği geçen tüm milletvekillerimize ve belediye başkanlarımız bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı ve üniversite bünyesinde kuruluşunu gerçekleştirilen fakülte ve bölümler ve yürütülen sosyal faaliyetler ile Malatya’nın değerlerini her zaman ön planda tutma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
 
Üniversitelerin şehir ile bütünleşmesinde yerel yönetimlerin çok önemli bir rolü bulunuyor.
Yerel yönetimler yapıları ve sundukları hizmetler açısından halka en yakın yönetim birimleri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, Üniversitelerin şehir ile bütünleşmesinde yerel yönetimlerin çok önemli bir rolü bulunduğunu belirtti ve “Öğrenciler almış oldukları eğitim ile yerel yönetimlere ve kentsel meselelere daha fazla odaklanır, hayatta karşılaşabilecekleri çeşitli meselelerin iç yüzünü daha iyi kavrayabilecek bir yetkinlik ve bakış açısı kazanabilirler. Bizler de bu anlamda gerekli bilimsel ve sosyal yetilerle donatılmış, fiziki ve zihinsel doygunluğa erişmiş, bir üst seviyedeki eğitimleri takip edebilen, çalışacakları ortamlarda kritik düşünme ve liderlik becerilerine sahip, disiplinler arası işbirliği sağlayabilen, yenilikçi, özgün çözümler üretebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor ve bu anlamda faaliyetlerimizi yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Malatya’mıza Dair Sorumluluklarımız Var
“Malatya Turgut Özal Üniversitesi, sizleri bugün için değil, yaşayacağınız geleceğin dünyası için hazırlayacak.” söylemini kullanan Rektör Karabulut, “Her alanda, her yönde, her zeminde büyüyen, gelişen bir üniversiteyiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine güvenle bakıyoruz. Bilgi üretmenin tek başına yeterli olmadığına inanıyoruz, üretilen bilgiyi tüm insanlığın kullanımına sunmak, bilgiyi üretime dönüştürmek misyon ve vizyonumuzun temelidir. Çünkü bizim ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza, bölgemize ve Malatya’mıza dair sorumluluklarımız var.” İfadelerini kullanarak sözlerine son verdi.
 
Malatya’ya İkinci Bir Üniversitenin Kazandırılması Hepimizin Ortak Arzusu, Özlemi Hatta Hayali İdi.
Battalgazi Belediye Başkan Osman Güder konuşmalarının başında, “ Malatya’ya ikinci bir üniversitenin kazandırılması hepimizin ortak arzusu, özlemi hatta hayali idi. Şükürler olsun verilen bir mücadelenin sonucunda; gerek siyaseten, gerek Malatya halkının gerekse üniversite hocalarımızın vermiş olduğu çalışma ve gayret sonucu Malatya ikinci üniversitesine kavuşmuş oldu. Özellikle Sayın Aysun hocamın çaba ve gayreti adına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. 
Umut Ediyoruz Ki Bu Pandemi 2020 İle Beraber Tarihin Derinliklerine Gömülür.
Rektör Prof. Dr. Karabulut’un konuşmasına değinen Başkan Güder, “Aysun hocam şöyle bir ifade kullandı, “Üniversiteler ile halkın birleşip, bütünleşmesi”
Önceki süreçlerde askeri kışlalar, polisin olduğu alanlar toplumdan kopuktu.
Maalesef üniversiteler de belki bunlar kadar olmasa da kendi özerkliği olan yerlerdi.
Fakat günümüze geldiğimizde üniversitelerin toplumla bütünleşmesi, topluma bilgi noktasında yol gösterici olması noktalarında çok güzel hizmetler yapıyorlar bundan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi ve “Umut ediyoruz ki bu pandemi 2020 ile beraber tarihin derinliklerine gömülür ve orada kalır;
2021’de yerel yönetimler olarak, üniversitelerimiz olarak, ülke olarak gerçekleştirmek istediğimiz hedefleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz.” ifadelerine yer verdi.
 
Önerilere Daha Çok Dikkat Edilmesi Gerekiyor.
Yakın zamanda atlatmış olduğu Covid 19 sürecine değinen Başkan Güder, “Yaklaşık 45 gün önce korona ile tanışmış oldum. Önerilere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini gördüm.
Viral enfeksiyonların biliyorsunuz direnç tedavisi söz konusu değil ancak ikincil tedavilerle belki alacağınız antibiyotiklerle diğer hastalıkları baskılamak sureti ile direncinizi yükseltip bu hastalığı atlatmanız gerekiyor.
Biz de doktorlarımızın söylemiş olduğu tavsiyelere uyarak kendimizi karantinada tuttuk, ilaçlarımı kullandım. Tabii bazı doktorlarımız ilaçların kullanılmaması gerektiğini söylüyor, diğer taraftan bazı hocalarımız da kesinlikle ilaçların kullanılması tavsiyesinde bulunuyor. Biz de bu önerilere uyarak ilaçlarımızı kullandık, şükürler olsun eklem ve kas ağrıları biraz hırpalasa da hastalığı çok alta düşmeden atlattık.” ifadelerine yer verdi. 
 
Toplumun Hangi Kesiminin Neye İhtiyacı Var Bunu Artık Ezberlemiş Durumdayız.
Başkan Güder, “Toplumun hangi kesiminin neye ihtiyacı var bunu artık ezberlemiş durumdayız.
Özellikle ev kadınlarına yönelik olarak ne tür bir çalışma yapılabilir Malatya’mızda, Battalgazi’mizde diye düşündüğümüzde kooperatifin bu iş için daha uygun olduğu kanaati hasıl oldu ve kadın kooperatifimizi kurmuş olduk.
Buradaki önemli amaçlarımızdan birisi ev hanımlarımız kendilerini soyutlanmış ve atıl hissetmemeleri, beceri ve hünerlerini gösterebilmelerini sağlamaktı.
Bir diğer önemli nokta ise kadınların, evlerinin ekonomisine katkı sunacak olmalarıydı.
Bu düşünce ile kooperatifimizi kurmuş olduk.
Şu an Doğu Anadolu bölgesinde en aktif kooperatiflerden bir tanesi. Üretimlerimizin satışının gerçekleştirilmesi için şu an bine yakın tanzim noktasına ürün temin ediyoruz. Bir yönetici her kesime hitap etmeli ve bunun gereğini yapma çabası içerisindeyiz.”
 
Program da sunum yapan Battalgazi MYO Öğretim Üyesi Cumali Aydoğan “"Hüner bir şehir bünyâd etmektir; Reâyâ kalbin âbâd etmektir" Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların kalbini kazanmak, onları mutlu etmektir. Bizler de şehrimizi İmar ederken İnsanımızın gönlüne dokunan hizmetler yürütmeye çalışan yöneticilerimizle birlikte bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Çünkü çoğu zaman içerisinde yaşadığımız şehrin farkında bile değiliz. Yerel Yönetimler Akademisi ile şehrimize ve insanımıza hizmet veren yerel idarecileri bununla birlikte rol model alabilecekleri şehrimizin dinamiklerini öğrencilerimiz ile buluşturarak şehrimize dair hasbihal ederek şehrimizi tanımayı hedeflemekteyiz.” dedi.
 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi kendi altyapısında hazırlanan yerli ve milli yazılım UZEM üzerinden online olarak düzenlenen e-söyleşi programı, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, MTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Altuntaş, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tuncay Kan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitim, 31 Aralık 2020 01:19

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yeşilyurt Belediyesi Basketbol Kursu Açtı

Yeşilyurt Belediyesi Basketbol Kursu Açtı

Doğu Anadolu'nun En Başarılı Milletvekilleri

Doğu Anadolu'nun En Başarılı Milletvekilleri

'Sarı Bir Umut Resmet' Yarışması İlgi Gördü

'Sarı Bir Umut Resmet' Yarışması İlgi Gördü

Büyükşehir Tarımsal Sulama Projelerini Hayata Geçiyor

Büyükşehir Tarımsal Sulama Projelerini Hayata Geçiyor

Arguvan İsaköy'de Kütüphane Açıldı

Arguvan İsaköy'de Kütüphane Açıldı

Arguvan 17. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Başlıyor

Arguvan 17. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Başlıyor

Darende'de Vatandaşın Çadırı Yandı

Darende'de Vatandaşın Çadırı Yandı

Malatya'dan 4 Öğrenci Baykar Fen Lisesine Yerleşti

Malatya'dan 4 Öğrenci Baykar Fen Lisesine Yerleşti

Battalgazi Belediyesinden Refakatçilere Destek

Battalgazi Belediyesinden Refakatçilere Destek

BATTALGAZİ’DE ASFALT SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

BATTALGAZİ’DE ASFALT SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

DAİMFED Ticaret Kompleksi Projesini AK Partiye Anlattı

DAİMFED Ticaret Kompleksi Projesini AK Partiye Anlattı

Vali Seddar Yavuz Açıkladı: Parkı Yeniden Düzenliyoruz

Vali Seddar Yavuz Açıkladı: Parkı Yeniden Düzenliyoruz

Kenger Sakızı Fiyatı Altını Solladı

Kenger Sakızı Fiyatı Altını Solladı

Malatya'da  16 Bin 500 Kırsal Konut Yapılıyor

Malatya'da 16 Bin 500 Kırsal Konut Yapılıyor

'Koruyucu ailelere devlet her türlü desteği sağlıyor'

'Koruyucu ailelere devlet her türlü desteği sağlıyor'

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yılında anlamlı sergi

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yılında anlamlı sergi

Kredi kartı faizlerinde yeni dönem

Kredi kartı faizlerinde yeni dönem

Yaz Okulu’na Katılan Öğrencilerin Coşkusu

Yaz Okulu’na Katılan Öğrencilerin Coşkusu

Dijital Tekellere Karşı Gazetecilik Mücadelesi

Dijital Tekellere Karşı Gazetecilik Mücadelesi

Başkan Geçit: Trafik Akışını Rahatlatıyoruz

Başkan Geçit: Trafik Akışını Rahatlatıyoruz

Darende'de Ozan Anıtı

Darende'de Ozan Anıtı

2 Oto Çarpıştı, Bir Kişi Öldü

2 Oto Çarpıştı, Bir Kişi Öldü

Geçit:  Kırsalda da Gerçek Bir Değişim Süreci Yaşıyoruz

Geçit: Kırsalda da Gerçek Bir Değişim Süreci Yaşıyoruz

Vali Yavuz'dan Gazeteciler Bayramı Mesajı

Vali Yavuz'dan Gazeteciler Bayramı Mesajı

Keskin: Malatyalı esnaf ve çiftçiye pozitif ayrım şart

Keskin: Malatyalı esnaf ve çiftçiye pozitif ayrım şart

Yeşilyurt'un ‘Çırmıktı’ Kitabı Yayımlandı

Yeşilyurt'un ‘Çırmıktı’ Kitabı Yayımlandı

Darende Cumhuriyet İlkokulu Sanatla Yeniden Doğdu

Darende Cumhuriyet İlkokulu Sanatla Yeniden Doğdu

Darende de Nazara Karşı Üzerlikler Yapıyor

Darende de Nazara Karşı Üzerlikler Yapıyor

BİK Ankara Bölge Müdürü Yürekli Diyarbakır'a Atandı

BİK Ankara Bölge Müdürü Yürekli Diyarbakır'a Atandı

Kolaylı’dan basın  özgürlüğü vurgusu…

Kolaylı’dan basın özgürlüğü vurgusu…

MGC. Başkanı Güner: Konteynırlarda Kutlanan Bayram Olmaz

MGC. Başkanı Güner: Konteynırlarda Kutlanan Bayram Olmaz

Yeni Malatyaspor Kulübünü Kim Kurdu?

Yeni Malatyaspor Kulübünü Kim Kurdu?

Malatya'nın İlk Kayyum Valisi Cezmi Kartay

Malatya'nın İlk Kayyum Valisi Cezmi Kartay

Bezmialem Hastanesi’nde Mimsan İmzası

Bezmialem Hastanesi’nde Mimsan İmzası

Battalgazi Belediyesi Bebek Bezi Yardımına Başladı

Battalgazi Belediyesi Bebek Bezi Yardımına Başladı

Ağbaba Ailesine Geçmiş Olsun Ziyareti

Ağbaba Ailesine Geçmiş Olsun Ziyareti

AK Parti Teşkilat Akademisi Malatya'da Toplandı

AK Parti Teşkilat Akademisi Malatya'da Toplandı

Malatya Valisi YKS Başarısını Paylaştı

Malatya Valisi YKS Başarısını Paylaştı

Darende Belediyesi Tohma'yı Temizliyor

Darende Belediyesi Tohma'yı Temizliyor