Güder: İkinci Üniversite Hayalimizdi
Eğitim, 31 Aralık 2020 08:45Malatya Turgut Özal Üniveristesinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güderin Katılımıyla Kariyer ve Marka Sohbetleri kapsamında Sosyal Üniversite ve Yerel Yönetimler Akademisi programı gerçekleştirildi. Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yerel yönetimler Programı öğretim üyeleri tarafından organize edilen program online olarak MTÜ Youtube ve instagram hesaplarından yayınlandı.

Programda konuşma yapan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, MTÜ’nin 2 yıllık kısa bir sürede hızlı gelişiminden bahsederek “Gelişen ve Büyüyen üniversitemizi şehrimize ve ülkemize kazandıran ve tüm çalışmalarımızı takip ederek destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Battalgazi ana kampüsümüzün gelişimi noktasında her anlamda desteklerini esirgemeyen Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e emeği geçen tüm milletvekillerimize ve belediye başkanlarımız bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı ve üniversite bünyesinde kuruluşunu gerçekleştirilen fakülte ve bölümler ve yürütülen sosyal faaliyetler ile Malatya’nın değerlerini her zaman ön planda tutma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Üniversitelerin şehir ile bütünleşmesinde yerel yönetimlerin çok önemli bir rolü bulunuyor.
Yerel yönetimler yapıları ve sundukları hizmetler açısından halka en yakın yönetim birimleri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, Üniversitelerin şehir ile bütünleşmesinde yerel yönetimlerin çok önemli bir rolü bulunduğunu belirtti ve “Öğrenciler almış oldukları eğitim ile yerel yönetimlere ve kentsel meselelere daha fazla odaklanır, hayatta karşılaşabilecekleri çeşitli meselelerin iç yüzünü daha iyi kavrayabilecek bir yetkinlik ve bakış açısı kazanabilirler. Bizler de bu anlamda gerekli bilimsel ve sosyal yetilerle donatılmış, fiziki ve zihinsel doygunluğa erişmiş, bir üst seviyedeki eğitimleri takip edebilen, çalışacakları ortamlarda kritik düşünme ve liderlik becerilerine sahip, disiplinler arası işbirliği sağlayabilen, yenilikçi, özgün çözümler üretebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor ve bu anlamda faaliyetlerimizi yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Malatya’mıza Dair Sorumluluklarımız Var
“Malatya Turgut Özal Üniversitesi, sizleri bugün için değil, yaşayacağınız geleceğin dünyası için hazırlayacak.” söylemini kullanan Rektör Karabulut, “Her alanda, her yönde, her zeminde büyüyen, gelişen bir üniversiteyiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine güvenle bakıyoruz. Bilgi üretmenin tek başına yeterli olmadığına inanıyoruz, üretilen bilgiyi tüm insanlığın kullanımına sunmak, bilgiyi üretime dönüştürmek misyon ve vizyonumuzun temelidir. Çünkü bizim ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza, bölgemize ve Malatya’mıza dair sorumluluklarımız var.” İfadelerini kullanarak sözlerine son verdi.
Malatya’ya İkinci Bir Üniversitenin Kazandırılması Hepimizin Ortak Arzusu, Özlemi Hatta Hayali İdi.
Battalgazi Belediye Başkan Osman Güder konuşmalarının başında, “ Malatya’ya ikinci bir üniversitenin kazandırılması hepimizin ortak arzusu, özlemi hatta hayali idi. Şükürler olsun verilen bir mücadelenin sonucunda; gerek siyaseten, gerek Malatya halkının gerekse üniversite hocalarımızın vermiş olduğu çalışma ve gayret sonucu Malatya ikinci üniversitesine kavuşmuş oldu. Özellikle Sayın Aysun hocamın çaba ve gayreti adına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Umut Ediyoruz Ki Bu Pandemi 2020 İle Beraber Tarihin Derinliklerine Gömülür.
Rektör Prof. Dr. Karabulut’un konuşmasına değinen Başkan Güder, “Aysun hocam şöyle bir ifade kullandı, “Üniversiteler ile halkın birleşip, bütünleşmesi”
Önceki süreçlerde askeri kışlalar, polisin olduğu alanlar toplumdan kopuktu.
Maalesef üniversiteler de belki bunlar kadar olmasa da kendi özerkliği olan yerlerdi.
Fakat günümüze geldiğimizde üniversitelerin toplumla bütünleşmesi, topluma bilgi noktasında yol gösterici olması noktalarında çok güzel hizmetler yapıyorlar bundan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi ve “Umut ediyoruz ki bu pandemi 2020 ile beraber tarihin derinliklerine gömülür ve orada kalır;
2021’de yerel yönetimler olarak, üniversitelerimiz olarak, ülke olarak gerçekleştirmek istediğimiz hedefleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz.” ifadelerine yer verdi.
Önerilere Daha Çok Dikkat Edilmesi Gerekiyor.
Yakın zamanda atlatmış olduğu Covid 19 sürecine değinen Başkan Güder, “Yaklaşık 45 gün önce korona ile tanışmış oldum. Önerilere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini gördüm.
Viral enfeksiyonların biliyorsunuz direnç tedavisi söz konusu değil ancak ikincil tedavilerle belki alacağınız antibiyotiklerle diğer hastalıkları baskılamak sureti ile direncinizi yükseltip bu hastalığı atlatmanız gerekiyor.
Biz de doktorlarımızın söylemiş olduğu tavsiyelere uyarak kendimizi karantinada tuttuk, ilaçlarımı kullandım. Tabii bazı doktorlarımız ilaçların kullanılmaması gerektiğini söylüyor, diğer taraftan bazı hocalarımız da kesinlikle ilaçların kullanılması tavsiyesinde bulunuyor. Biz de bu önerilere uyarak ilaçlarımızı kullandık, şükürler olsun eklem ve kas ağrıları biraz hırpalasa da hastalığı çok alta düşmeden atlattık.” ifadelerine yer verdi.
Toplumun Hangi Kesiminin Neye İhtiyacı Var Bunu Artık Ezberlemiş Durumdayız.
Başkan Güder, “Toplumun hangi kesiminin neye ihtiyacı var bunu artık ezberlemiş durumdayız.
Özellikle ev kadınlarına yönelik olarak ne tür bir çalışma yapılabilir Malatya’mızda, Battalgazi’mizde diye düşündüğümüzde kooperatifin bu iş için daha uygun olduğu kanaati hasıl oldu ve kadın kooperatifimizi kurmuş olduk.
Buradaki önemli amaçlarımızdan birisi ev hanımlarımız kendilerini soyutlanmış ve atıl hissetmemeleri, beceri ve hünerlerini gösterebilmelerini sağlamaktı.
Bir diğer önemli nokta ise kadınların, evlerinin ekonomisine katkı sunacak olmalarıydı.
Bu düşünce ile kooperatifimizi kurmuş olduk.
Şu an Doğu Anadolu bölgesinde en aktif kooperatiflerden bir tanesi. Üretimlerimizin satışının gerçekleştirilmesi için şu an bine yakın tanzim noktasına ürün temin ediyoruz. Bir yönetici her kesime hitap etmeli ve bunun gereğini yapma çabası içerisindeyiz.”
Program da sunum yapan Battalgazi MYO Öğretim Üyesi Cumali Aydoğan “"Hüner bir şehir bünyâd etmektir; Reâyâ kalbin âbâd etmektir" Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların kalbini kazanmak, onları mutlu etmektir. Bizler de şehrimizi İmar ederken İnsanımızın gönlüne dokunan hizmetler yürütmeye çalışan yöneticilerimizle birlikte bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Çünkü çoğu zaman içerisinde yaşadığımız şehrin farkında bile değiliz. Yerel Yönetimler Akademisi ile şehrimize ve insanımıza hizmet veren yerel idarecileri bununla birlikte rol model alabilecekleri şehrimizin dinamiklerini öğrencilerimiz ile buluşturarak şehrimize dair hasbihal ederek şehrimizi tanımayı hedeflemekteyiz.” dedi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi kendi altyapısında hazırlanan yerli ve milli yazılım UZEM üzerinden online olarak düzenlenen e-söyleşi programı, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, MTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Altuntaş, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tuncay Kan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitim, 31 Aralık 2020 08:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
