2020 Yılında Fizibilite Desteği Programında 6 Proje Başarılı Bulundu
Ekonomi, 29 Aralık 2020 20:46Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2020 yılı genelindetoplam 6 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2020 yılı genelindetoplam 6 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
Fizibilite Desteği Programına ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri AbdulvahapYoğunlu, Ajans olarak 2020 yılında önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.
Yoğunlu, Fırat Kalkınma Ajansı olarak 2020 yılında TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) turizm ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda paydaşları ile birlikte başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek, TRB1 Bölgesinin kalkınmasına yönelik birçok projeye mali ve teknik destek sağladıklarını ifade etti.
Ajans olarak 2020 yılında bölgenin refahına hizmet edecek yatırımların ön değerlendirilmesinin yapılması ve bölgedeki proje havuzunun genişletilmesi amacıyla fizibilite desteği programını uyguladıklarını anımsatan Yoğunlu, şöyle konuştu:
“Fizibilite Desteği Programımız, gerek kamu gerek özel sektör yatırım konularının teknik, ekonomik ve mali analizlerinin yapılması marifetiyle kaynakların boşa harcanmasının engellenmesi amacıyla yürütülüyor. Ajansımızın odaklandığı tematik alanlara yönelik yatırım konularının öncelikle fizibiliteleri, ön değerlendirmeleri yapılıyor. Fizibilite desteği kapsamında dört ilimizde gerçekten gerek tarım anlamında gerek turizmin geliştirilmesi anlamında gerekse endüstriyel gelişim anlamında bazı özel sektör ve kamu kuruluşlarının yapabileceği yatırımlar değerlendirildi ve büyük yatırımların illerimizde ekonomik, teknik ve idari olarak yapılabilir olup olmadığı bu destekler sonucunda ortaya çıkacaktır.”
Yoğunlu, Fizibilite Desteği Programı kapsamında bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yatırım projelerinin fizibilite çalışmalarına yönelik destek sağlandığınınaltını çizerek, “Bölgemizdeki büyük ölçekli yatırımlara öncülük edecek projelerin fizibilite ve teknik raporlarını hazırlayarak yatırım sürecinin daha hızlı hayata geçirilmesinde öncülük etmeye devam edeceğiz. Projelerimiz illerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
2020 yılında 600 bin TL bütçe tahsis edilen Fizibilite Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan her bir projeye 40 bin ila 100 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak.
2020 Yılında Başarılı Bulunan Projeler
|
Yıldıztepe Rekreasyon Projesi |
Battalgazi Belediye Başkanlığı |
|
Bingöl Üniversitesi Teknokent Kurulumu Projesi |
Bingöl Üniversitesi |
|
Bingöl Doğa Sporları Parkı Projesi |
Bingöl İl Gençlik Spor Müdürlüğü |
|
Bingöl Zimmet Tepe Rekreasyon Alanı Projesi |
Bingöl Belediye Başkanlığı |
|
Bingöl Engelsiz Yaşam Köyü Projesi |
Bingöl, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü |
|
İhtisaslaştırılmış Küçük Sanayi Sitesi Projesi |
Elazığ 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı |
Ekonomi, 29 Aralık 2020 20:46
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
