Boztepe Barajı Yeniden Onarıma Alınıyor
Ekonomi, 21 Aralık 2020 21:03Yazıhan Ovasına hayat veren Boztepe Recai Kutan Barajı yeniden bakım ve onarıma alınıyor. DSİ ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme, 17.12.2020 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ile yüklenici Mehmet YENER arasında imzalandı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapımı tamamlanmış olan Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı, temelden 81 metre yükseklikte olup, depolanan 128 milyon m³ su ile 120.600 dekar tarım arazisini cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulamaktadır. Yapılacak bu onarım çalışmalarıyla eksiklikler tamamlanacak ve işletmeden kaynaklı bakım-onarım işleri yapılacaktır.
Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme kapsamında;
Elektrik İşleri: Trafo panosu yenilenecek, Cebri boru tünel aydınlatması yapılacak, Sağ sahil ve sol sahil vana odalarındaki hidrolik sistemin elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek, kelebek vananın elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek ve kumanda panosu yapılacak, kret üzerindeki aydınlatma direklerinin onarımı yapılacak.
İnşaat İşleri: Havalandırma odasına ulaşım yolu için makineli çalışma yapılarak betonarme merdiven yapılacak ve demir borularla korkuluk yapılacaktır. Cebri boruyu korumak için tünelin tavanına sinüs oluklu PVC ondiline kaplanarak korunacaktır. Sol sahil vana odasından drenaj hattı açılacak ve 300 mm’lik koruge borularla en yakın dere yatağına drene edilecektir.
Mekanik İşler: Kelebek vana ve Sürgülü vanaların onarımı,1700 mm çapındaki cebri borunun yüzey temizliği, kumlama işlemi, çinkoca zengin astar ve son kat 400 mikron kalınlığında epoksi boya ile boyanması, havalandırma sistemi yapılacaktır.
Ekonomi, 21 Aralık 2020 21:03
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak
