Boztepe Barajı Yeniden Onarıma Alınıyor
Ekonomi, 21 Aralık 2020 18:58Yazıhan Ovasına hayat veren Boztepe Recai Kutan Barajı yeniden bakım ve onarıma alınıyor. DSİ ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme, 17.12.2020 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ile yüklenici Mehmet YENER arasında imzalandı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapımı tamamlanmış olan Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı, temelden 81 metre yükseklikte olup, depolanan 128 milyon m³ su ile 120.600 dekar tarım arazisini cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulamaktadır. Yapılacak bu onarım çalışmalarıyla eksiklikler tamamlanacak ve işletmeden kaynaklı bakım-onarım işleri yapılacaktır.
Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme kapsamında;
Elektrik İşleri: Trafo panosu yenilenecek, Cebri boru tünel aydınlatması yapılacak, Sağ sahil ve sol sahil vana odalarındaki hidrolik sistemin elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek, kelebek vananın elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek ve kumanda panosu yapılacak, kret üzerindeki aydınlatma direklerinin onarımı yapılacak.
İnşaat İşleri: Havalandırma odasına ulaşım yolu için makineli çalışma yapılarak betonarme merdiven yapılacak ve demir borularla korkuluk yapılacaktır. Cebri boruyu korumak için tünelin tavanına sinüs oluklu PVC ondiline kaplanarak korunacaktır. Sol sahil vana odasından drenaj hattı açılacak ve 300 mm’lik koruge borularla en yakın dere yatağına drene edilecektir.
Mekanik İşler: Kelebek vana ve Sürgülü vanaların onarımı,1700 mm çapındaki cebri borunun yüzey temizliği, kumlama işlemi, çinkoca zengin astar ve son kat 400 mikron kalınlığında epoksi boya ile boyanması, havalandırma sistemi yapılacaktır.
Ekonomi, 21 Aralık 2020 18:58
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
