Ağbaba: İşçiyi intihara sürükleyecek uygulamalara son verilsin
Siyaset, 16 Aralık 2020 19:00CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediyesinden bir işçinin intihar girişimin ardından yaptığı açıklamada "işçiyi intihara sürükleyecek uygulamalardan vazgeçilsin" dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan bir işçinin Belediye binasında intihara kalkışmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Veli Ağbaba “Temmuz ayında yapılması gereken toplu sözleşme çeşitli gerekçelerle Aralık ayına sarkmış.Sözleşmede geriye dönük 5 aylık işçi alacağının ödeneceği belirtiliyor. Ancak ‘bütçemiz yeterli değil’ denilerek,işçilere halen bazı ödemelerinin yapılmadığı iddia ediliyor. 2 bin 200 işçinin çalıştırıldığı Melid A.Ş bünyesinde çalışan işçiler eksik kalan 5 aylık hak edişlerini almayı bekliyor. Ancak seslerini belediye yönetimine duyurmakta zorlanıyorlar” dedi.
Ağbaba, belediye işçilerinin ayrıca kısa çalışma ödeneği ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını belirterek, “İşçiler 30 gün çalışmalarına rağmen,15 gün çalışıyor gösterildiklerini, SGK primlerinin 15 gün yatırıldığını, belediyenin devletten kısa çalışma ödeneğini alıp kendilerini 30 gün çalıştırarak haksız kazanç elde ettiğini ve 15 günlük yemek ücretlerinin bu nedenle kesildiğini belirtiyorlar. Bu iddialar çok ciddi ve mutlaka araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İŞÇİYİ İNTİHARA SÜRÜKLEYECEK ÇARESİZLİKTEN KURTARMAK GEREKİYOR
Ağbaba, belediyede yaşanılan sıkıntıların dün bir işçinin intihar girişimine varan isyanı ile doruğa çıktığını kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin emekçinin hakkını vermek istemeyen tavrına bir an önce son verilmesini,hakkını isteyen emekçilerin canlarına son vermek çaresizliğinden kurtarılması gerektiğini kaydetti.Ağbaba, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.
Siyaset, 16 Aralık 2020 19:00
Yorumlar (0)
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
