Büyükşehir Belediyesi Enerjiye Yatırım Yapıyor
Ekonomi, 13 Aralık 2020 12:17Büuükşehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan, Güneş Enerjisi Santralı ve Hidro Elektrik Santrallarına yatırım yaptıklarını belirterek, örnek alınacak enerji yatırımları yaptıklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yaka mahallesinde Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, “Malatya genelinde yapılan çalışmaların yanında enerji alanında yapılan çalışmalarla da Malatya’nın geleceğine yatırımlarımız devam ediyor” dedi.
Yaka Mahallesinde çalışmaların devam ettiği GES alanındaki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ile müellif firma yetkilileri katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak enerji üretimi noktasında birçok yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan, kısa bir süre içerisinde hizmete girmesini planladığımız Kuyuönü HES projemiz ile yaklaşık olarak 2.5 megawat enerji üretimi gerçekleştirilecek. Kuyuönü’ndeki su debisinin artırılması ile enerji üretimimiz 3 megawata kadar çıkarılabilecek” dedi.
Büyükşehir Belediyesinin her alanda hizmet ürettiğini belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet hamlesi içerisinde birçok proje hazırlayarak hayata geçirmekteyiz. Bir taraftan tarihi eserlerin ayağa kaldırılarak gelecek nesillere aktarılması ve UNESCO kültür mirası listesine alınması için çalışırken, diğer taraftan da daha yaşanabilir bir Malatya oluşturmak için altyapı, üstyapı çalışmaları, çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalarımızın yanında yenilenebilir enerji alanında da GES ve HES projeleriyle Malatya’nın geleceğine yönelik yatırımlarımız devam etmektedir. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Yaka Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 34 dönümlük alanın yaklaşık 20 bin m2’sinde 4 ay önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz ve 1 MW enerji üretimi gerçekleştirilecek olan GES projemizi kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. GES Projemiz hayata geçtiği zaman yılda 1.7500.000 kw/h Elektrik üretimi gerçekleştirilecektir. Ayrıca Atık Su Arıtma Tesisi alanında GES projemizin 1 megawatlık kısmını hayata geçirdik ve bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Kuyuönü HES projemiz büyük bir hızla devam etmekte bu projemizde de 3 megawat enerji üretimi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak Çöp’ten enerji üretimi olsun, GES ve HES projelerimizle Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara Belediye olarak imza atmaktayız. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışmalarımız memleketimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Yaka mahallesinin çöp ve hafriyat döküm alanı gibi olduğunu belirten Yaka Mahalle Muhtarı Sait Tan, “Öncelikle Sayın Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Daha önce Yaka mahallemizde çöp ve hafriyat araçlarından başka bir şey görmüyorduk. Artık hafriyatlar yerine mahallemize yatırımlar yapılıyor, iş yapılıyor. Sayın Başkanımız nerdeyse her hafta Yaka mahallesine yapılan işleri kontrol ediyor, yerinde inceliyor. GES projesi, Buğday Pazarı, Şire Pazarı gibi saymakla bitiremeyeceğimiz yatırımlar yapılmakta. Sayın Başkanımızın Kuzey Kuşak yolunu da bitirme hedefi var, biz kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah yardımcısı olsun çalışmalarından dolayı Başkanımıza Yaka mahallesi muhtarı olarak çok teşekkür ediyoruz. Biz başkanımızdan razıyız” ifadelerini kullandı.
Ekonomi, 13 Aralık 2020 12:17
Yorumlar (0)

Doğanşehir'in Şatırobası'nda Aşure Etkinliği

Yeşilyurtspor Teknik Direktörünü Belirledi

Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti

Ağbaba Ailesinin İşyerinde çıkan Yangın Hasara Yol Açtı

Kurum: 300 Bininci Konutu Malatya'da Teslim Edeceğiz

Doğru Tercih İçin 5 Altın Kural

Altan Öymen hayatını kaybetti

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu
