90 Yıl Önce Malatya Tören Alanıydı
Bir Zamanlar Malatya, 17 Kasım 2020 17:441942 Yılına ait bu resimde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapılıyor. Öğrenciler gösterilerini yaparken, vatandaşlar öğrencileri kenardan izliyor.

1930 Yılından itibaren bugünkü Atatürk Evinin önce önü, sonra ise yanı tören alanı olarak kullanılmaya başladı.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü burada konuşmalar yapmışlardır. Mitinglrde yapılmıştır. 23 Nisan, 19 Mayıs Mayıs kutlamalarının değişmez adresi burasıydı. Asfalt henüz yok, düzeltilen alanda sulanarak sıkıştırılan toprak üzerinde 23 Nisan ve 19 Mayıs gösterileri yapılırdı.
1942 Yılına ait bu resimde Sivas Caddesi henüz yeni açılmış Konaklar göze çarpıyor. Üstadımız Atilla Kantarcı Resimde yer alan konakların "Sivas caddesi yeni açılmış ve bizim Konak arkada kalmış. Artık beton ve tuğla kerpiçin yerini almaya başlamış. Konağın ön tarafındaki ev Abit Karakaş’ın daha sonra Başaranlara sattığı ev. Sağ yanda Kıbrıs şehidi Kemal Özalperin eviydi. Karşı sıra inşaat olan binanın Yeri Oral'lara aitdi. Vahap Karakaya satın aldı ve ev inşaatına başladı. Bitişiğindeki ev Müminlerin eviydi" diye anlatıyor.
Tam 90 yıl öncesinde tören alanı olarak kullanılan bu alana daha sonra Ticaret Lisesi, Halk Eğitim, Bir lise ve öğretmenevi binaları yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi bu alanda yapılan binaları yıkarak 90 yıl öncesinde olduğu gibi tören alanı yapmak istiyor. 1942 yılında çekilen resimde doğal ve sade Malatya tören alanı görülüyor. Yerine yapılacak yeni tören alanının resmi ise aşağıda yer alıyor. Tören alanı için 3 Okul binası ve Halk Eğitim Merkezi binasını yıkmaya değer mi? Onu tartışmak dahi isteyen yok.
90 Yıl Sonra yapılacak tören alanının projesi.
Bir Zamanlar Malatya, 17 Kasım 2020 17:44
Yorumlar (0)

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor
