MASKİ PERSONELİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ
Sağlık, 16 Kasım 2020 15:51Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, sahada aktif görevde bulunan sürekli işçi, sözleşmeli ve kadrolu işçilere yönelik sağlık taraması yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, sahada aktif görevde bulunan sürekli işçi, sözleşmeli ve kadrolu işçilere yönelik sağlık taraması yaptı.
Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 454 saha personeli, 43 sözleşmeli ve kadrolu işçi olmak üzere toplam 497 personeli 30 Ekim – 13 Kasım tarihleri arasında sağlık taramasından geçti. Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun’u gereği sahada çalışan tüm personellere yönelik sağlık taraması gerçekleştirildiğini aktardı.
Karataş, “Sağlık taramasındaki amacımız; bulaşıcı hastalıkların kontrolü, yayılmayı önleme, iş yeri ve eklentilerinin genel hijyen şartlarını sürekli izleyip denetlemek. Yapılan sağlık taramasında Akciğer Grafileri, Tıbbi Laboratuvar testleri, İşitme Testi, Solunum Fonksiyon Testi ve Göz Taramaları uygulamaları gibi işlemler yapılıyor. Daha sonra iş yeri hekimimiz tarafından işçilerimizin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlk olarak 30 Ekim 2020’de İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Personelimize, 4 Kasım 2020’de İçmesuyu personelimize, 11 Kasım 2020’de ilçe şefliklerimizde görev alan çalışan personelimize bu taramalar yapıldı. 13 Kasım 2020’de ise Kanalizasyon Dairesi’nde görev alan personellerimize sağlık taraması yapıldı” dedi.
MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, personellerin sağlığına ve iş ortamlarındaki hijyene önem vererek vatandaşlara verilen hizmetin daha olumlu yönde ilerlemesini hedeflediklerinin altını çizerek, “6331 İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu’na göre saha işçilerimiz çok tehlikeli işçi sınıfında yer aldıkları için sağlık taraması ve eğitimleri yılda bir defa zamanında ve yerinde yapılmaktadır. 454 saha personeli ve 43 sözleşmeli ve kadrolu işçi personelimizin sağlık taramasını yaptık” diye konuştu.
Sağlık, 16 Kasım 2020 15:51
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi Kırsalın Yollarını Onarıyor

MHP'den MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret

Kent Konseyinde 'Meclis Akademisi' Başladı

Kırtasiye alışverişi cep yakıyor: Okul çantası 2 bin TL’ye doluyor

Yunus Nadi Kolukısa’nın kitabı yayımlandı

ARGUVAN PANGA SOYGUNU... (Öykü)

Darende Zengibar’da Başpehlivan Doğan Uzun

Yeşilyurt Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirecek

DARENDE DE SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Kınacı: Önce bina, sonra altyapı inşa etmek doğru değildir

Yeşilyurt’ta Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

8. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi Genişletiliyor

Yeşil Beton Travers Avrupa Patent Sürecinde

Kahramanmaraş İstiklalspor 2–0 Yeni Malatyaspor

MALATYALILAR BOSTANCI'DA BULUŞTU

Yeşilyurt'ta Zincirleme Kaza: 8 Kişi Yaralandı

Malatya'da 'Meclis Akademisi' projesi hazırlığı

CHP Hekimhan Teşkilatında Kongre Hazırlığı

Meclis Komisyonu Baro Başkanlarını Dinledi

Malatya’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Yapay Zeka Yüksek Lisans Programı Malatya'da açıldı

Yeni Malatyaspor Kongre Kararı Aldı

Ankara'da Özel Malatya Toplantısı

Sadıkoğlu: 6. bölge teşvikleri devam etmeli

'LGS Hazırlık Kursu’ Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Hayvan Yetiştiricilerine Kızılay'dan Malzeme Desteği

Darende Güreş ve Kültür Festivaline Hazırlanıyor

Memur-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına Ağır Eleştiriler

Yeni Malatyaspor'a bir -6 Puan Silme Cezası Daha

Hekimhan'da Beton Mikseri Devrildi: 1 Yaralı

Kale'de Kano Yarışması Düzenlendi

Ümit Vaat Eden Genç Siyasetçiler

Erkılınç: BİK Yoluna Devam Edecek

Malatya'da Bir Zamanlar Çerçiler Vardı

Hekimhan'a Konteynır Çarşı Kuruluyor

Arapgir Eğnir'de Çeşme Açılışı Yapıldı
