AYKOME Karla Mücadele toplantısı
Gündem, 16 Kasım 2020 09:28Malatya Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarının planlı ve koordineli bir şekilde yapılması için hazırlık toplantısı yaptı. Büyükşehir Belediyesine bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)nin organize ettiği toplantı,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay Başkanlığında Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AYKOME’nin organize ettiği karla mücadelede alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantıya 13 ilçenin belediye yetkilileri, ilgili daire başkanları ile güvenlik ve sağlık birimleri temsilcileri katıldı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda karla mücadelede alınacak önlemler, ilçe belediyelerinin ve ilgili kurumların yapacağı çalışmalar hakkında görüşme gerçekleştirildi. Toplantı öncesi açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Cemal Nogay, karla mücadele konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bütün birimlerin, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 7/24 görev esasına dayalı bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.
Pandemi dönemi içerisinde karla mücadele çalışmalarının bu dönemde daha yoğun geçeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, bu anlamda kurumların birbirleri ile daha koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade etti. Nogay, “Karla mücadele konusunda geçtiğimiz yıllarda sezon içerisinde bazı aksaklıklar yaşasak da kurumlar olarak koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Pandemi döneminde daha yoğun bir çalışma içerisinde bulunacağımızı ön görüyoruz. Bu anlamda özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların sağlık konusunda ve diğer ihtiyaçları konusunda mağduriyet yaşamaması için çalışmalarımızı ilçe belediyeler ve ilgili kurumlarla daha koordineli gerçekleştirmemiz gerekiyor. Özellikle kırsalda yaşayan ve sağlık problemi çeken vatandaşlarımızın ilaç, gıda ve hastaneye ulaşması noktasında güzergâhlarının açık olması ve ulaşım anlamında bölgeye ulaşımın sağlanması birinci önceliğimiz. Merkezi noktalarda karla mücadele çalışmalarında da özellikle şehir merkezlerinde kaldırım, ana caddeler ve sokaklarda kar temizliği çalışmasını mağduriyet yaşanmaması için hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçelerimiz ve ilgili kurumlarımız karla mücadele konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olacak. İlçelerimizde de ekiplerimiz, araç ve iş makinelerimiz hazır. Özellikle Malatya genelinde merkez ve ilçelerde yoğun kar yağışının yaşandığı yerlerde önlemlerimizi artıyoruz. Yine kent merkezinde kar yağışında problem olan noktalarda da bu önlemleri alıyoruz. Her türlü olumsuz senaryolara karşı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Gündem, 16 Kasım 2020 09:28
Yorumlar (0)

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor

CHP'li Milletvekilleri Darende'yi Ziyaret Etti

Taşköprü Sarımsağı 250 Liradan Satılıyor

Darende de 4 Bin 500 Dönüm Alan Sulanacak

Büyükşehir Sulama için 250 Bin Metre Boru Dağıtıyor

Hekimhan'da İlk Kreş Törenle Açıldı

Sanayi Sitesi Kura Çekimi 23 Ekim'de Yapılacak

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Abdullah Kiğılı: Devlet tekstili gözden çıkardı

Kale İlçesinde Morg ve Gasilhane Yapıldı

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Öğretmen Akademisini Açtı

Malatya'da 27 Bin 786 Kişi İş Arıyor

Yeşilyurt Belediyesinin Bütçesi 4 Milyar 327 Milyon TL.

Battalgazi Belediyesi Bütçesini Belirledi

Bugün 16 Ekim 'Uluslararası Jeoetik Günü'

Büyükşehir 3 Bakanı Fahri Hemşeri Yaptı
