Malatya'da Sokakta Sigara İçmek Yasaklandı
Sağlık, 12 Kasım 2020 06:50İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından toplanan Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu Malatya da Sokakta sigara içilmesini yasakladı. Valilik kararında "İlimiz genelinde toplu taşıma/minibüs durakları ile araç trafiğine kapalı cadde ve sokaklarda, İlimiz merkezinde Kışla Caddesi, İnönü Caddesi, Fuzuli Caddesi, Kanalboyu Caddesi ve bu caddelerle bağlantılı sokaklar ile Akpınar Meydanı, Soykan Parkı ve Kernek Meydanında, İlçelerde ise İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli görülen diğer alanlarda sigara içme yasağı getirilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.
Malatya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 11.11.2020 Salı günü 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. 27. ve 72. maddeleri uyarınca Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak "Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. 2020 yılı içerisinde tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yayılımında son dönemlerde tüm ülkelerde artış yaşandığı görülmektedir. Özellikle Avrupa kıtasında bulunan ülkelerde salgının seyrinde çok ciddi yükseliş olduğu ve salgınla mücadele kapsamında birçok yeni tedbir kararları alınarak uygulamaya geçildiği izlenmektedir. Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir" açıklamasında bulundu.
Malatya Valiliği kararında ayrıca "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 08.09.2020 tarih ve 2020/123 nolu kararı ile meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır" denilerek sigara yasağının getildiği şunlar ifade edildi:
"Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin etmek amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren İlimiz genelinde toplu taşıma/minibüs durakları ile araç trafiğine kapalı cadde ve sokaklarda, İlimiz merkezinde Kışla Caddesi, İnönü Caddesi, Fuzuli Caddesi, Kanalboyu Caddesi ve bu caddelerle bağlantılı sokaklar ile Akpınar Meydanı, Soykan Parkı ve Kernek Meydanı‘nda, İlçelerde ise İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli görülen diğer alanlarda sigara içme yasağı getirilmesine, Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması,konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."
Sağlık, 12 Kasım 2020 06:50
Yorumlar (0)
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
