Baruş: Gelecek Nesillere Bir Nefes Vereceğiz
Gündem, 11 Kasım 2020 17:50Malatya'da Ağaçlandırma seferberliği yaşandı. Geçtiğimiz aylarda çıkan yangınlarda zarar göfen Beydağı Çamurlu mevkiinde yeniden binlerce ağaç dikildi. Malatya Valisi Aydın Baruş "Gelecek Nesillerimize Bir Nefes Vereceğiz, Dünyaya Bir Nefes Vereceğiz" dedi.
Vali Aydın Baruş, Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla; 2019/24 Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.
Ülkemizde 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşen Milli Ağaçlandırma günü kapsamında İl Merkezimiz ve 13 ilçesinin farklı noktalarında fidan dikimi gerçekleşti. İlimiz Çamurlu mevkiinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes!” mottosuyla gerçekleştirilen fidan dikme törenine Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Orgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üye Gençleri, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çok sayıda okuldan ve üniversitelerden öğretmen, öğrenciler ile kentte faaliyet gösteren sivil toplu kuruluşlarının yönetici ve üyeleri katıldı.
Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmalarının ardından Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fidan dikim kampanyasına katkı verenlere teşekkür etti.
Canlıların hayatını sürdürebilmesi için güneş, su, toprak ve havaya ihtiyacının olduğunu hatırlatan Vali Baruş, su, toprak ve havanın kalitesinin ve korunmasının insanların elinde olduğunu ifade ederek ormanların önemine değindi. Vali Baruş, Türkiye'nin uzun yıllardır erozyonla mücadele ettiğini belirterek şöyle devam etti:
"Bu konuda Türkiye büyük mesafe kaydetti. Diğer taraftan soluduğumuz havanın kaliteli olması için etrafımızın yeşilliklerle dolması lazım. Eğer ormanlar olmazsa bugün insanlar sağlıklı nefes alamaz. İnsanoğlu her geçen gün artan tüketim alışkanlığıyla havayı kirletiyor. Bunun temizlenmesi için fidanlara, ormanlara ihtiyacımız var. Ormanlarımızın kıymetini çok iyi bilelim. Milli Ağaçlandırma Günü orman konusunda, fidan dikme konusunda bu duyarlığı artırmak için ilan edilmiştir.
Türkiye her yıl binlerce hektar orman arazisini gerek kasıtlı gerekse ihmal sonucu gerçekleşen yangınlar neticesinde kayıp ediyor ve ciğerlerimiz zarar görüyor onun için yangınlarda zarar gören fidanlarımızdan, ormanlarımızdan çok daha fazlasını topraklarımıza hediye etmemiz lazım. Bugün burada gerçekleştirileceğiniz etkinlikle aslında hepimiz birer fidan dikerek çocuklarımıza gelecek nesillerimize bir nefes vereceğiz, dünyaya bir nefes vereceğiz.Bu nefese katkıda bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum " dedi.
Konuşmaların ardından Vali Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Orgeneral Arslan Belediye Başkanı Gürkan, kent protokolü ve katılımcılar fidanları toprakla buluşturdu.
Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu ile Yeşilyurt Kızılay Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz’da böyle bir günde gelecek nesiller için ağaçlandırma yaptıkları için mutlu olduklarını söylediler.


Gündem, 11 Kasım 2020 17:50
Yorumlar (0)
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
