MİMDER Başkanı Bülbüloğlu: Belediyeler asli görevini yapsın
Gündem, 06 Kasım 2020 12:31MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu; Battalgazi Belediyesinin villa yapma kararına tepki göstererek "Belediyelerimiz illa konut yapmak istiyorlarsa şehrimizde bulunan Kiltepe, Taştepe, Yeşiltepe gibi çevreyolunun altında kalan mahalleri de kentsel dönüşüm ve yeni konut ihtiyacı bulunan bölgelere yatırım yapsınlar" dedi.
Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) üyeleri, Battalgazi belediyesi tarafından Beydağı'nda yapılması planlanan 200 villa projesine tepki göstererek, belediyelerin asli görevlerini yerine getirmesini talep ettiler.
"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Konu ile ilgili dernek binasında bir açıklama yapan MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu; "Geçtiğimiz günlerde Battalgazi Belediyesi'nin yaptığı açıklamada Beydağı eteklerinde 200 villa projesi yapacağını şaşkınla öğrendik. Bizler MİM-DER olarak daha önce de Yeşilyurt Belediyesi'ne Gedik Villa Projesi, Bostanbaşı Konutları ve benzeri projelerde şifayen belediyelerimizin bu tarz projeleri yapmamaları gerektiğini dile getirmiştik. Ancak bugün görüyoruz ki bu itirazlarımız karşılığını bulmamış. Üyelerimizden gelen yoğun tepki üzerine bu açıklamayı yapmamız elzem oldu. Belediyelerimizin çözüm ortağı olan şehrin güzelleşmesine, gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan müteahhitlerimize rakip olmak yerine bizlerle beraber şehrimizi daha iyi bir noktaya getirmek için altyapı, üstyapı, park, bahçe ve sosyal alanlar oluşturarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmelerini beklemekteyiz. Belediyelerimiz illa konut yapmak istiyorlarsa şehrimizde bulunan Kiltepe, Taştepe, Yeşiltepe gibi çevreyolunun altında kalan mahalleri de kentsel dönüşüm ve yeni konut ihtiyacı bulunan bölgelere yatırım yaparak Sosyal Konut ve sosyal Belediyecilik görevini yerine getirmiş olacaktır. Bundan sonraki süreçte MİM-DER olarak bu tarz projelerin her zaman takipçisi ve karşısında olacağız" dedi.
Haber: Onay Ozan-SÖZ Gazetesi
Gündem, 06 Kasım 2020 12:31
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
