Yeşilyurt Belediyesi Rulo Çim üretip parkları yeşillendiriyor
Ekonomi, 02 Kasım 2020 23:27Yeşilyurt Belediye Cumhuriyet Örnek köyündeki 15 dönümlük alanda üretimini yaptığı rulo çimleri keserek Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesi ile yeşil alanları yeşillendirmeye başladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhuriyet Örnekköy mahallesinde hizmete sunulan Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında ki 15 dönümlük alanda üretimi yapılan rulo çimlerin kesim ve serim programına katıldı. Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde ki Ziraat Mühendislerin gözetiminde gerçekleşen ekim, bakım ve sulama döneminden sonra hazır hale getirilen rulo çimlerin kesim işlemlerini yerinde takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, paketler halinde hazırlanıp Beylerderesi Şehir Parkının 2.Etabındaki Millet Bahçesindeki yeşil alanlarına getirilen rulo çimleri kendi elleriyle serdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, alanında deneyimli ekiplerin gözetiminde sulaması, bakımı ve toplanması yapılan rulo çimler sayesinde bir yandan belediye bütçesini kâra geçirdiklerini diğer taraftan yeşil alanları sağlam ve dayanıklı rulo çimlerle güzelleştirdiklerini söyledi. Rulo çimleri dışarıdan satın almadan kendi imkanlarıyla yetiştirecek ve serecek olmanın pratik ve çözüm odaklı iş verimliliğini de artıracağını sözlerine ekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzdeki ekiplerin planlı ve düzenli çalışmaları neticesinde Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızdaki 15 dönümlük alanda üretimi yapılan rulo çimlerin kesim işlemleri tüm hızıyla sürerken, bizlerde verimli topraklarımızda özenle yetiştirdiğimiz çimlerin öncelikle kesimini sonrada Millet Bahçemizdeki serim çalışmalarını yerinde takip ettik. Ziraat Mühendislerimizin kontrolünde, sağlıklı ve güzel bir alanda gerçekleşen çalışmalar neticesinde 15 dönümlük alanda rulo çim üretimi yapmak büyük bir başarıdır. Yaklaşık 5 ay önce ekilen çimlerin buradaki ekimi, sulaması ve kesiminden sonra düzgün bir formda 45 cm genişliğinde 110 cm uzunluğunda olacak şekilde toplanıp paletler eşliğinde kamyonlara yüklenip Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesindeki yeşil alanlara seriliyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak yine örnek ve güzel bir başarının altına imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemizin farklı bölgelerindeki yeşil alanlarımız artık burada üretilen rulo çimler sayesinde daha canlı ve renkli olacaktır. Belediye olarak ilk kez bu uygulamayı hayata geçirdik, kendi çimimizi kendimiz ekip kendimiz üretiyoruz. Dışarıdan satın aldığımız çimlerde bölge iklimine adaptasyonu açısından bazı sıkıntılar yaşıyorduk ancak bunu kendi ürettiğimiz çimlerde yaşamayacağız. Rulo çimlerimiz serildiği alanlarda sağlam ve dayanıklı bir şekilde yerini alıp, ismiyle müsemma Yeşilyurt’umuzun daha fazla yeşille buluşmasınaayrı bir aheng katacaktır. Tabii ki yeni uygulamamız belediye bütçemize de katkı olarak geri dönecektir, dışarıdan alıp para harcamaktansa kendi alanlarımızda kendimiz üreterek belediye kasasına ek gelir getirmiş oluyoruzz, bununla birlikte yeni bir iş alanının da kapısını aralayıp istihdama da katkı sunmuş oluyoruz. Bir yandan belediyemizi kâra geçmiş olurken diğer taraftan rengi ve kalitesiyle daha güzel rulo çimlere kavuşmuş olduk. Daha yeşil daha güzel daha ferah bir Yeşilyurt için yeşil alanların artırılması hedefimize buradaki çalışmalarımızla ciddi katkı sunuyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını da böylelikler artırmaktayız. Ekiplerimiz her geçen gün daha fazla tecrübe sahibi oluyor, bu deneyimler ışığında çalışmalarımızı geliştirip daha iyi noktalara taşıyacağız” dedi.
“TARIMSAL YATIRIMLARDAN BEREKETLİ SONUÇLAR ALIYORUZ”
Başkan Çınar, “ Tarımsal Üretim-AR-GE Sahamız ve Yeşil Gıda Seracılık Alanımızda 100’den 100 yerli tohumlardan ürettiğimiz meyve ve sebzelerimizin dışında, bu ürünlerden hazırladığımız turşuluklarımızı ve salçalarımızı da hazırlıyoruz. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda rulo çim üretimi dışında nohut ve kuru fasulye tarlalarımızda ise çok güzel neticeler aldık, ekiplerimiz burada çok bereketli ürünler topladılar, sofralarımızdaki doğal ürünlerin sayısını artırmaktayız. Bununla birlikte tarım alanlarımızda özel ve düzenli çalışmalar neticesinde hazırlanan ürünleri daha geniş kesimlere ulaştırmak amacıyla aktif bir çalışma döneminden geçen Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifimiz içinde üretim ve satış noktalarını belirledik. Doğal ve organik ürünlerimiz, kooperatifimizin çalışmaları neticesinde özel ambalajlarda hazırlanıp satış noktalarında ki raflarda yerini alacaktır. Yeşilyurt’u her alanda geliştirmek ve büyütmek için var gücümüzle canla başla çalışıyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tatlı ikramında bulunduğu personellere çalışmalarında başarılar diledi.
Ekonomi, 02 Kasım 2020 23:27
Yorumlar (0)

Kale'de Kano Yarışması Düzenlendi

Ümit Vaat Eden Genç Siyasetçiler

Erkılınç: BİK Yoluna Devam Edecek

Malatya'da Bir Zamanlar Çerçiler Vardı

Hekimhan'a Konteynır Çarşı Kuruluyor

Arapgir Eğnir'de Çeşme Açılışı Yapıldı

Jandarma'dan Uyuşturucu Operasyonu

Vali Yavuz Akçadağ'da Cemevi Açtı

İnönü Üniversitesi Mediko Sosyal Binasının Temeli Atıldı

İş Adamı Darende'deki kazada hayatını kaybetti

Günpınar Şelalesinin Suyu Azaldı

Ağbaba: İthal Kayısı İhracatımızı Tehdit Ediyor

Dilekliler Derneği Yönetimini Seçti

2 Bin Yıllık Taş Köprüyü Bu Hale Getirdiler

Doğanşehir'de Korkutan Yangın

Evin çatısı çöktü, anne ve kızı son anda kurtuldu

Acil hasta için helikopter ambulans karayoluna indi

ÖLMEZTOPRAK’TAN DSİ’DE SON DURUM TOPLANTISI

Keskin: Okullar kıyafet satışına yönlendirme yapamaz

Gülümuşağı'nın Yolu Asfaltlandı

Geçit: Her Çocuk Toprağa Dokunmalı

Vali Yavuz: Erişilebilirlik Bir Lütuf Değil Haktır

Malatya TSO’da Yerel Kalkınma Hamlesi Tartışıldı

Altın Kayısı 8. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası Başladı

Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Durumu Ele Alındı

ARSLANTEPE VE KADIN ODAKLI ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Yeşilyurt’un Bugünü ve Yarınları Tartışıldı

Vali Yavuz: Malazgirt Zaferi Bir Dirilişin Başlangıcıdır

Yeni Malatyaspor'a Yazık Oluyor: 0-8

Yeni Şire Pazarı'ndaki 70 İşyerinin Kurası Çekiliyor

Metruk evde piknik tüpü patladı, yangın çıktı

Vali Yavuz'dan Damlataş Mağarası Talimatı

Akçadağ'daki Damlataş Mağarası'na Ne Oldu?

İş Adamı Yaptırdığı Okulu Ziyaret Etti

İş Adamı Sabri Günata Yaşlı Bakım Evi Yaptıracak

Yeşilyurtspor 5 Futbolcuyla Kadrosunu Güçlendirdi

Yazıhan Ovası Malatya'yı Doyuracak

Malatyalı Girişimcinin Projesi Avrupa’da Kabul Edildi

Malatya'da Feci Kaza: 4 Ölü, 2 Yaralı
