Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Vefat Etti
Gündem, 30 Ekim 2020 11:38Bir süredir tedavi gören eski başbakanlardan Mesut Yılmaz vefat etti. 72 yaşındaki Yılmaz kanser tedavisi görüyordu. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesut Yılmaz'ın geçen yılın ocak ayında yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanmıştı. 23 Ocak 2019’da yapılan operasyon sonucu kanserli tümör temizlenmişti. Mayıs 2020’de bu defa beyin sapında tümör saptanan 72 yaşındaki Mesut Yılmaz, gerçekleştirilen ameliyat sonrası tedavi görüyordu. Mesut Yılmaz, pazar günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
MGC BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatı nedeniyle Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı mesajda "1989 Yılında Cemiyetimizin kuruluşu ve sonrasında Cemiyetimize göstermiş olduğu yakın ilgiyle tanıdığımız Devlet Adamı Mesut Yılmaz'ın vefatı bizleri üzmüştür. Başbakanlık makamı ve konutunda Cemiyetimiz Başkanı Merhum Haydar Karaduman'ı kabul ederek Malatya ile ilgili sorunlara her zaman duyarlık gösteren Sayın Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.
MESUT YILMAZ KİMDİR?
983 yılında kurulan ANAP’ın kurucu üyeleri arasında yer alan Mesut Yılmaz, partinin Genel Başkan Yardımcılığı’nın üstlendi. Aynı yıl Rize Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 1986-1990 yılları arasında Başbakan Turgut Özal’un kurduğu hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı. Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ANAP Genel Başkanı olan Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçildi. 23 Haziran 1991-20 Kasım 1991, 6 Mart 1996-28 Haziran 1996 ve 30 Haziran 1997-11 Ocak 1999 tarihleri arasında, kurulan koalisyon hükümetlerinde Başbakan olarak görev yaptı.
Resim: Merhum MGC Başkanı Haydar Karaduman, eski Başbakan Mesut Yılmaz ile görüşürken görülüyor
Gündem, 30 Ekim 2020 11:38
Yorumlar (0)

Cübbeli Ahmet Hoca: Malatya'ya Sohbet Yeri Yapacağım

AĞBABA: KÜRECİK’İ DERHAL KAPATIN

MİDİDER 13 Temmuz'da Yapılacak Pilav Şenliğine Hazırlanıyor

Cübbeli Ahmet Hoca Malatya'da Cami Açılışına Katıldı

Fetiye'de Malatyalılar Gecesi Düzenleniyor

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Yeşiltepe Eski Camii’nin açılışı Yapıldı

BAŞKAN ER LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL VERDİ

Malatya'da LGS Sınavına 9 Bin 770 Öğrenci katılacak

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

CHP MALATYA ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK'İ ANDI

Karadağ: 200 Milyon Kaynağımız Hazır

Bugün Seçim Olsa Malatya'da Hangi Partiye Oy Verirsiniz?

Malatya'da Yeni Yapılar Kent Belleğini Yok Ediyor

Yeni Malatyaspor 50 Bin Üye Hedefliyor

Cübbeli Ahmet Hoca Kuluncak'da Cami Açılışı Yapacak

BAŞKAN ER: MALATYA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Malatya Büyükşehire Genel Sekreter Atandı

CHP Malatya'da Ferdi Zeybek'i Anacak

Çarşı Merkez’de İlk Teslimatlar Temmuz’da Başlıyor!

BATTALGAZİ ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Selçuk Günaydın Çorumspor ile Anlaştı

13. Darende MİDİDER Pilav Şenliği Yapılıyor

Malatya'da Pikap Trene Çarptı, Can Kaybı Yok

Derebeyleri Taraftar Gurubu Kendini Fesh Etti

Derebeyleri Taraftar Gurubu Kendini Fesh Etti

Yeni Malatyaspor Yönetimi Görev Bölümü Yaptı

Yeni Malatyaspor Sportif Direktörlüğüne Sinan Alkış Getirildi

Malatya'da 5 Bin 378 Sürücüye Ceza Kesildi

Yıldız: Ferdi başkanın ölümü bizi derinden üzdü

AVRUPA KOMİSYONU MART 2025 OTOMOTİV SEKTÖRÜ ENDÜSTRİYEL EYLEM PLANI ve OLASI ETKİLERİ

CHP'de Bayramlaşma Töreni Yapıldı

AK Parti’de Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Malatya Bayramlaştı

Haşim Karadağ Yeni Malatyaspor Başkanı Seçildi

Yeni Malatyaspor'da Haşim Karadağ Dönemi Başlıyor

Yeni Malatyaspor'da Murat Uçkun'da Veda Etti

12 Yaşındaki Çocuk Karakaya'da Boğuldu

Erkenek Eski Tüneli de Ulaşıma Açıldı
