BAŞKAN GÜRKAN FRANSA ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞIRISINA DESTEK VERDİ:
Ekonomi, 28 Ekim 2020 08:31Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın,Fransada son dönemde artan İslam karşıtlığı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammede yönelik hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanması sonrasında Fransa ürünlerine boykot çağrısının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Büyükşehir iştiraklerinden olan Esenlik Marketlerinde Fransa ürünlerinin raflardan kaldırılacağını ve satışının yapılmayacağını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’un İslam ile ilgili sarf ettiği cümleler sonrasında Mevlidi Nebi haftası açılışında ‘Fransa Ürünleri Almayın’ çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çağrısının ardından Esenlik Marketlerinde Fransız ürünleri raflardan kaldırıldı. Fransa mallarının Esenlik Market raflarından bundan böyle olmayacağını ve marketlerde satışların yapılmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, milletçe bu tepkinin her platformda ve ortamda verilmesi gerektiğini ifade etti.
Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron ve Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin yapmış oldukları hakaret içerikli paylaşımlarını nefretle kınadığını belirten Gürkan, “Bizim tarihimiz ve tarihi sayfalarımız şanla, şerefle dolu. Tarihimiz,mazlum milletlere sahip çıkmak, zorda kalanlara yardım etmek ve onların yanında olmakla geçmiştir. Fransuva’ya yazılan Kanuni Sultan Süleyman’ın mektubu ve o mektupta Fransa’nın kurtuluşuna, diğer zulümlere engel olan bir Kanuni Sultan Süleyman.Ecdadımızın bu şekilde tarihi sayfalarda çok güzel örnekleri vardır. Bugün ne acıdır ki Macron denilen ama esasında micro olan ve micro bir yapısı olan, küçük olan Macron, ülkemizle, ülkemizin Cumhurbaşkanı ile uğraşan biridir. Charlie Hebdo denilen bir dergide de Peygamberimizle ilgili, ülkemizle ilgili ve Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili aşağılayıcı ifadeler kullanmalarını burada telin ediyorum. Bu konuda Fransız mallarının da bundan böyle Esenlik Marketlerimizde satılmayacağını ve raflara konulmayacağını ifade etmek istiyorum. Ne zamanki bunlar kendilerine gelir, düzelir ondan sonraki sürece kadar bizlerde milletçe bu tepkimizi her platformda, her ortamda ifade edeceğimizi belirtmek istiyorum. Charlie Hebdo dergisinin yapmış olduğu karikatürleri telin ediyorum. Cumhurbaşkanımızla ilgili Macron’un sözlerini nefretle kınadığımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Ekonomi, 28 Ekim 2020 08:31
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
