Teknokent GES ile kendi elektriğini üretecek
Ekonomi, 15 Ekim 2020 13:47Malatya Teknokent, bir süredir üzerinde durulan yenilenebilir enerji çalışmaları kapsamında Güneş Enerjisi Santraline (GES) kavuşuyor. Projesi onaylanan ve ihale süreci tamamlanan GESin kurulumuna yakın zamanda başlanacak.
İnönü Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Teknokent’in yönetimi ve iştirakinde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, GES ile Teknokent’in kendi elektrik enerji ihtiyacını karşılayarak artan enerjiden ekonomik kaynak sağlayabileceğini vurguladı.
Sadıkoğlu; “Birçok firmamızın araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürüttüğü, önemli girişimleri bünyesinde barındıran Malatya Teknokent, yenilikçi çalışmalarıyla her geçen gün gelişiyor. MTSO olarak üniversite ve sanayimiz arasında bir köprü vazifesi gören merkezin, hem yönetiminde hem de iştirakçileri arasında yer alıyoruz. Teknokent’imizin gelişimine paralel olarak enerji ihtiyacı artıyor. Merkezimizin enerji maliyetini düşürmek ve ileriki dönemde ekonomik kaynak oluşturabilmek adına bir GES projesi hazırlamıştık. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında şehrimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile Teknokent ziyaretimiz esnasında, merkezimiz için planladığımız GES projemiz hakkında bilgi verip desteklerini talep etmiştik. Sayın Bakanımızın desteği ve sonrasında bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde projemiz onayandı ve ihale süreci tamamlandı. 7 milyon Lira bütçeli 640 kW enerji üretim kapasitesi olan tesisin kurulumu yakın zamanda başlayacak. Malatya için sunduğumuz birçok projede desteğini esirgemeyen Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
“50 YILA KADAR ÜCRETSİZ ELEKTRİK”
Santralin uzun yıllar merkezin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirten Sadıkoğlu; “GES Santralleri çatı, zemin, hareketli birçok formda uygulanabiliyor. Biz projemizde Teknokent’imizin ön bölümündeki meydanı değerlendirmek istedik. Mevcutta araç park edilen bu alanı otopark formunda güneş panelleri ile kapatacağız. Bu sayede hem yer tasarrufu yapılmış olacak hem de işlevselliği artacak. 640 kW ile merkezimizin tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek paneller 50 yıla kadar kullanılabiliyor. Bu sayede Teknokent’imiz ciddi bir maliyetten kurtularak büyüme yolunda önemli bir kaynak yaratmış olacak” dedi.
“BENZERSİZ PROJE YOLDA”
Yakın zamanda Türkiye’de benzeri bulunmayan bir projenin hayata geçirilmesi için çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Sadıkoğlu; “Malatya Teknokent’imiz ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Bunlar arasında en dikkat çekeni uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ‘Teknoköy Projesi’. Türkiye’de bir benzeri bulunmayan projemizin hayata geçmesi için son aşamadayız. Yakın zamanda detaylarını paylaştığımızda sadece Malatya’da değil ulusal çapta heyecan yaratan, yenilikçi bir proje ortaya koymuş olacağız” ifadelerini kullandı.
Ekonomi, 15 Ekim 2020 13:47
Yorumlar (0)
Pütürge-Örmeli'de Cem Evi Temeli Atıldı
Hekimhan'da 'Çocuklar Üşümesin' Kampanyası
Yeşilyurt'ta 'Bisiklet ve Yürüyüş Yolu' Yapılıyor
Şair ve Yazarlar Kitap Fuarını Değerlendirdi
Başkan Taşkın: Malatya Hızla Ayağa Kalkıyor
Doğanşehir'de Odun Keserken Uçuruma Yuvarlandı
Darende ilçesine İçme Suyu Takviyesi
Başkan Er: Malatya'nın Geleceğinde Gençlerimiz Olacak
H. Sadık Polat Ortaokulu'ndan Başkana Ziyaret
Çilesiz ve Karakavak Taziye Evleri Açılışa Hazırlanıyor
Dolandırıcı Kamera Takibiyle Yakalandı
CHP'den Muharip Gazilere Ziyaret
AYM Başkanı Özkaya Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı
TGC 43. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
Milletvekili Ölmeztoprak Ziyaretlerde Bulundu
Başkan Er: Hal Binası Alanı En Prestijli Proje Olacak
KİTAP FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Malatya Kent Konseyinde GETAT Konferansı
Yeşilyurt'ta ‘Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ Başladı
Yeşilyurt Belediyesi ‘Aile Mentörlüğü’ Projesini Hayata Geçirdi
Malatya'da Özel Tiyatroya Bakanlık Desteği
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi' Başlıyor
Darende'de Patates Şenliği Yapıldı
Darendeliler Doğu Turuna Çıktı
Avukatlık Ücretlerine Yüzde 36,15 Zam Yapıldı
Öztürk: Malatya'da 61 Bin Kişi Konteynır da Yaşıyor
Darende Üzerlikleri Tescil Ediliyor
YERLİ DİJİTAL ATÖLYEYE İLK KATKI GAZİANTEP'TEN
Doğanşehir’de Tren, Otomobile Çarptı
Malatya'da Ekim'de 47 Torbacı Tutuklandı
11. MALATYA ANADOLU KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
Arapgir de Otomobil, Traktöre Çarptı: 3 Yaralı
Batalgazi Belediyespor 3 Puanla Dönüyor: 1-3
Yeşilyurtspor, Niğdespor'u Evinde Vurdu: 4-1
Yeni Malatyaspor Her Zamanki Gibi: 3-1
Mersin'de Hüseyin Atılgan Parkı Açıldı
Veli Ağbaba Malatya'da CHP'nin Oylarını Artırdı
Arguvanlı Gençler 29 Ekim'i Ankara'da Kutladı
Ceviz Kabuğundan Asfalta Çevreci Çözüm
