SİYASET HALKLA BİRLİKTE BİR ANLAM İFADE EDER
Siyaset, 13 Ekim 2020 01:27Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkanın Malatyanın dört bir yanında 2 yılda asfaltsız yerleşim merkezi kalmayacak talimatlarıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Başkan Gürkan bu çalışmalar doğrultusunda Kale İlçesinde incelemelerde bulunarak, toplumdaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın hangi görüşe, düşünceye ve siyasi partiye mensup olursa olsun bir adalet duygusu içerisinde hizmeti eşit ve adil bir şekilde dağıtmanın önemine değindi.

BAŞKAN GÜRKAN, BENİM PROJEM ‘SOSYAL ENTEGRASYON’
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberindeki heyetle birlikte Kale Belediye Başkanı Murat Koca’yı makamında ziyaret etti. Hem Kale İlçesi’ne yapılan yatırımları hem de bundan sonra yapılması gereken alt yapı ve yol çalışmalarını inceleyen Gürkan, muhtarlardan gelen talep ve önerileri de dinledi. Siyasetin asıl amacının halka hizmet olduğunu hatırlatan Gürkan, “Siyaset birlik ve beraberlik olduğu zaman anlam ifade eder. Siyasetin temel amacı insanlara hizmet etmektir. İnsana hizmet eden en bahtiyar insandır. Dolayısıyla biz siyaseti bu anlamda değerlendiriyoruz. Yani biz göreve geldiğimizde insanlara nasıl hizmet ederiz onun anlayışı içerisindeydik.Seçimden önce bize en büyük projen ne diye sorduklarında, hizmeti eşit ve adil bir şekilde dağıtmak diye cevap verdim.” şeklinde konuştu.
GÜRKAN, NİYETİMİZ HALİS’DİR
Başkan Selahattin Gürkan yapılan yeniliklerden de bahsederek, “Asfaltta finansman temini sağlandı. İş makinelerimiz kötü durumdaydı tümünü yeniledik. MOTAŞ konusunda otobüsleri de yeniledik. Yani her konuda çok hızlı bir yenileşme hareketi. Bunları yaparken bir santim yer satmadık, bir kuruşta borçlanmadık. Hem borçları ödüyoruz hem de 4 bin dönüm yer aldık. 40-50 yıldır söylenen sorunların hepsi yapılacak edilecek demeden hepsine başlandı, yapıldı, ihalesi yapıldı, devam ediyor. Bu işlerin yapılmasının temelinde niyetiniz halisane olacak, hırs duygusu içerisinde hareket etmeyeceksiniz. Biz ne dedik; pusulamız amaç için her yolu mubah gören nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak dedik. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın temel esas alındığı, azim duyusu olacak dedik ve biz bu azim duygusu içerisinde çalışıyoruz. Bütün ilçelerde aynı çalışmalarımız yapılıyor. Bize oy vermiş vermemiş bunları düşünmüyoruz her yerde çalışmalarımız sürüyor. Niyetimiz halis olursa cenabı Allah bize her şeyi nasip eder. Malatya tarihinin en büyük yatırımları yapılıyor. Toplam yatırımlarından fazla yatırım yapılıyor. Bu nedir işte, bu cenabı Allah’a teslimiyettir, tevekküldür birlik beraberlik duygusudur. Bizler yeşili koruma noktasında çok hassas davranıyoruz. Bizim yaptığımız hiçbir parkta ticari alan yoktur. 300 dönüm Yeşilyurt tarafına park yapıyoruz. 40 dönüm yaptık bitirdik. 50 dönüm yaptık bitirdik. 3 bin 100 dönüm İnderesi Parkı alanının 100 dönümünü bitirdik. Bunlar Malatya tarihinin tümünün toplamından üç kat daha fazla. MASKİ’miz 600 milyon lira bu yıl ve gelecek yıl yatımlarını gerçekleştirecek. Yol Asfaltımızda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairemizde, Park Bahçelerimizde ve diğer birimlerimizde böyle. Malatya, mazisine layık istikbale hazırlanacak. Malatya’yı tarif ederken biz ne diyoruz, ‘ İnsanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Ana Yurt yapan Destan Şehri’ diyoruz. Atalarımız burada kahramanlık destanı yazmışlar, İlim destanı yazmışlar, medeniyet destanı yazılmış. Bizler de bundan sonra belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle birlikte hizmet destanı yazacağız ve Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız” ifadelerine yer verdi.
‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YANIMIZDA OLMASI BİZE GÜVEN VERİYOR’
Yapılan çalışmalardan ve hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Başkan Gürkan ve ekibine teşekkür etti. Koca, “Kale ilçemizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ı ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Başkanımızın gerçekten Kale ilçemize verdiği hizmetten, önemden, değerden ve yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. En uzak mahallemizden merkez mahallelerimize kadar malzeme seriminden, sıkılaştırılmasında, yama işlemlerinden, sıcak asfaltından MASKİ’nin çalışmalarıyla Kale ilçemiz şantiye halinde. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman için yanımızda olması bize güven veriyor” dedi.
Kale İlçesi Abuşoğlu Mahalle Muhtarı Tayyar Tokmak ise, Başkan Gürkan’a ithafen Malatya’nın tüm ilçelerinin emin ellerde olduğunu belirterek, “Biz şuanda Malatya olarak sadece Kale değil bütün il ve ilçeler emin ellerde. Herkes yerinde rahat otursun. Herkes her şeyi yerli yerinde görecek” dedi.
Siyaset, 13 Ekim 2020 01:27
Yorumlar (0)

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak

MASKİ: İçme suyuyla Tarla ve Bahçe Sulanamaz

Gevrek: FIFA dosyalarını çözülecek noktaya getirdik

Başkan Karadağ, Adil Gevrek ile Görüşmesini Anlattı
