Eğlence Merkezi Sahipleri: Dayanacak gücümüz kalmadı
Gündem, 07 Ekim 2020 02:58Malatya da faaliyet gösteren eğlence merkezi sahip ve çalışanları iş yerlerinin açılmasını talep etti. Aylardır kapalı olan işyerlerinde mağdur olduklarını ifade eden çalışanlar "daha dayanacak gücümüz kalmadı" dediler.
Çin in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde ve ilimizde salgını önlemek amacıyla tedbirler alınmıştı. Bu tedbirler kapsamında ilimizde eğlence mekanlarının faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. Bununla ilgili mağdur olduklarını söyleyen eğlence mekanları sahip ve çalışanları Soykan meydanında bir araya gelerek yetkililere seslendiler.
"BİZİ YOK SAYIYORLAR"
Son birkaç aydır mağduriyetlerinin daha fazla arttığını ifade eden bir işletme sahibi, kendilerinin görmezden gelindiğini ifade ederek "Eğlence merkezlerinin kapatılmasının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen, halen açılmaması düşündürücü. Bütün sektörlerde iş yerleri açılırken, virüsün eğlence merkezleri olarak merkez gösterilmesi yüzlerce, binlerce çalışanı mağdur etti. Burada geçimini sağlayan vatandaşlar ne kirasını, nede faturalarını yatırabilmekte. Bu konuyla ilgili karşımızda bir muhatap bulamıyoruz ve her kapı suratımıza kapatılıyor. Malatya Valiliğine gitmemize rağmen bize hiçbir şekilde yardım edilmedi" diye dert yandı.
"MADDİ YARDIM YAPILSIN"
Başka bir işletme sahibi ise; ''Geçtiğimiz aylarda bizde iş yerlerimizi açtık, mesafeyi koruduk sayın Valimiz ne söylediyse onları yerine getirmeye gayret gösterdik. Bu süreçte hiçbir arkadaşımızda koranavirüs çıkmadı. Okullar kafeler ve benzeri bir çok yer açıldı. HES Kodu olmadan hiç bir devlet daireleri ve diğerleri kabul etmiyor aynı şartlarla bize de izin verilsin. Biz Buna razıyız. Bizler çok mağdur durumdayız. Bizimde ailemiz var. Korona virüsü biz yaymadık. Her tarafa bir çare bulunuyorsa, bizlere de bir çare bulunsun. Mademki çalışmasın, açılmasın diyorlar o zaman burada çalışan insanlara maddi yardım versinler. Milyonlarca Suriyeliye para veriliyor, bizlere de verilsin o zaman" diye konuştu.
İşletme çalışanları ve sahipleri yaptıkları açıklamanın ardından dağıldılar.
Haber: Mustafa İZCİ-Malatya Derin Haber
Gündem, 07 Ekim 2020 02:58
Yorumlar (0)
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
