Sultansuyu Harası'nda lojman ve binalara yıkım kararı
Gündem, 03 Ekim 2020 00:19Dünyanın Sayılı Safkan Arap Yarış atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi TİGEM de yıllardır personellerin oturduğu bir veya 2 kattan oluşan lojmanlara depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Personel lojmanları terk etmeye hazırlanırken, İdare binası ve bazı binalarında yıkılacağının söylenmesi tartışmalara neden oldu.
24 Ocak ta meydana gelen Depremden dolayı İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan testler sonucunda binaların depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verildi. 33 Adet Lojmana da yıkım kararı verileren personelin lojmanları 30 Ekim'e kadar acilen boşaltmaları istendi.
Sultansuyu TİGEM'de çalışan bir çok personel yıkım kararının şaşkınlığını yaşarken bir yandan da ev arama telaşına düştüler. Lojmanlşarla birlikte İdare binası ve misafirhaneninde ykım kapsamında olduğu ifade edildi.
Lojmanlarda oturan personeller yıkım kararını doğru bulmadıklarını belirterek "Sultan suyu TİGEM'de 33 lojman misafirhane ve idare binası 24 Ocak 2020'de yaşanan deprem sonrası İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan testler sonucu depreme dayanıklılığı yetersiz olan bu binaların yıkılmasına karar vermiştir.30 Ekime kadar lojmanların boşaltılması istenmiştir.
Ancak içinde bulunduğumuz bu günlerde depremden daha tehlikeli önemli konu korona virüs salgını. Malatya'da yüksek düzeyde seyretmekte olup lojman sakinleri yani bizlerin bu ortamda sokağa bırakılarak başınızın çaresine bakın denircesine alınan kararları doğru bulmuyoruz. Buna karar verenler öncelikle bir çözüm üretirler sonra bu kararları uygularlar. Malesef üretilen bir çözüm yok. Gidin Malatya'da evinizi bulun işe öyle gelin diyorlar. Bu uygulama yanlış bir uygulamadır. Şu anda Malatya'da pandemi süreci depremden daha tehlikeli. İnsanların ailesi var, çocukları var, bunların öğrenimleri var, çocuklarımız burada servisle yakın bölgedeki okula gidiyorlardı. Şimdi şehirde hangi semt de ev bulacağız'da nerede okuyacaklar. Belirsizlik var göz göre, göre insanları pandeminin kucağına atılıyor. İkinci bir test yapılsa daha iyi olurdu " ddiye konuştular.
Haber: Kayhan İNCEOĞLU


Gündem, 03 Ekim 2020 00:19
Yorumlar (0)
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
