Malatya'da Suçlulara Göz Açtırılmıyor
Asayiş, 01 Ekim 2020 11:23Malatyada gümrük kaçakçılığı, silah kaçakçılığı ve tefecilik yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya’da gümrük kaçakçılığı, silah kaçakçılığı ve tefecilik yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında F. K. isimli şahsın iş yerinde gümrük kaçağı cep telefonu satışı yapıldığı istihbaratı üzerine bahse konu adrese operasyon düzenlendi.
Operasyonda gerçekleştirilen aramalarda, 9 adet çeşitli markalarda gümrük kaçağı telefon ele geçirilirken, şahıs hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.
Silah kaçakçılığı
KOM Şube tarafından kentte gerçekleştirilen bir başka operasyonda ise Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Silah Ticaretine yönelik fiziki takipli çalışmalar neticesinde; M.B. isimli şahsa ait 2 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 2 adet tabanca, 23 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 3 adet uzun namlulu pompalı tüfek, 1 adet yivli tüfek, 4 adet kılıç, 6 adet tabanca şarjörü, 797 adet av tüfeği kartuşu ve 657 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli hakkında ‘6136 SKM’ kapsamında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.
Tefecilere göz açtırılmıyor
Kentteki son operasyon ise haksız para kazancı elde eden tefecilere yönelik gerçekleştirildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce projeli yürütülen dosya kapsamında operasyon için düğmeye basıldı.
Malatya’da tefecilik yaparak yüksek faiz karşılığında vatandaşları borçlandırıp, ödeme zorluğu çekenleri ise icraya vererek tehdit ve darp ettikleri belirlenen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin İcra Müdürlüğü ile Tapu ve Vergi Dairelerinden toptan çiçek satışı kisvesi altında tefecilik suçunu işledikleri belirlenirken, 7 şüphelinin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 13 milyon 348 bin 000 TL değerinde mağdurlara ait toplam 173 adet borç senedi ele geçirildi.
Yapılan aramalarda ayrıca 465 bin 750 TL değerinde müştekilere ait çek, 208 bin TL nakit para, alacak ve borçluların faizle borçlandırıldıklarının yazılı olduğu ajanda, çok sayıda sözleşme ve teminat mektupları ele geçirildi.
Gerçekleştirilen eş zamanı operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 5 şüphelinin emniyetteki sorgu işlemleri sürerken, 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.




Asayiş, 01 Ekim 2020 11:23
Yorumlar (0)

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!

TSYD'nin Ağabeyi Kerim Hoşfikirer'i Kaybettik

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı
