AĞBABA: MALATYAYA TERMİNAL DEĞİL, YENİ BİR SİVİL HAVALİMANI ŞART
Ekonomi, 01 Ekim 2020 04:54CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Havalimanı terminalinin 2010 yılında yapıldığını 2020 yılında tekrar terminal yapımının vizyonsuzluk olduğunu belirtti.
Malatya’da gerçekleştirilen yatırımlar kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Bu yatırımlardan öne çıkanlarından biri de Malatya Havalimanına 10 yılda bir yapılan terminal büyütme işleri. Havalimanının tüm yönleriyle yetersiz olmasına rağmen AKP’li siyasetçiler tarafından yeni terminal binası yapımında ısrar edilmiş, 2010 yılında havalimanına yeni terminal binası yapılmıştı. 27 Kasım 2010 günü yeni terminal binasının açılış töreninde konuşan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Yeni terminal ile bu havaalanı Malatya’nın 20 yıl, 30 yıl, 50 yıl hizmetini verecek hale gelmiştir” şeklindeki açıklamalarına karşın aradan 5 yıllık geçtikten sonra yeni terminal binası ihtiyacı karşılamayacak duruma gelmişti. Artan eleştirilerin ardından dönemin AKP İl Başkanının, Ulaştırma Bakanının “Biraz acele etmeseydiniz, biraz sabretseydiniz, size biraz daha nitelikli, biraz daha donanımlı bir havaalanı yapacaktık. Milletvekillerinize sorun’ diye bir ifade kullandığını aktarmıştı.”dedi.
KEŞKE ‘10 YILDA BİR NEDEN TERMİNAL YAPIYORUZ?’ DİYE SORSAYMIŞ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Malatya Havalimanı’nda yeni terminal binası ile ilgili yaptığı açıklamanın 10 yıl önceki Binali Yıldırım’ın açıklamalarına çok benzediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Bakan, 27 Kasım 2010’da açılan terminalin 2 Kasım 2020’de tekrar ihale edilerek büyütüleceğini söylemiş. Yanında 10 yıl önceki bakanın yanında kurdele kesen siyasetçiler de var. Keşke dönüp onlara ’Biz neden Malatya’ya 10 yılda bir havalimanı terminali açıyoruz? Diye sorsaymış. Daha önce de ifade etmiştim. AKP’nin Malatya’daki en önemli sorunu vizyonsuzluk.’Ben yaptım oldu’ bencilliği.”ifadelerini kullandı.
HAVALİMANI DEĞİL YAMALI BOHÇA
36 yıl önce bugün ki yerinde hizmet vermeye başlanan Malatya Havalimanı’nın yamalı bohçaya döndüğünü belirten Ağbaba, “2010’da yeni terminal binası yaptılar, 2020’de aynı terminal binasını büyütmek için uğraşıyorlar.Oysa Malatya gibi doğu ile batıyı birbirine bağlayan,800 bin nüfuslu bir kente yeni havalimanı yapmak kimsenin aklına gelmiyor.Havalimanının pistini, terminalini büyüterek Malatya’ya hizmet edilmez. “Hızla gelişen ve büyüyen Malatya’ya yeni bir havalimanının gerekli” diyen kendileri.Hem Malatya’ya yeni havalimanı gerektiğini, bu konuyla ilgili girişimlerde bulunacaklarını söyleyip hem de aradan 4 yıl geçtikten sonra havalimanı terminalinin ihalesinin yapılacağını müjdeleyeceksiniz. Malatyalılar bu gel-git siyasetinden çok yoruldu.5 yılda yetersiz hale gelen terminal binasına ödenen paralar ne olacak?” ifadelerine yer verdi.
NİZAMİYE BİNASI YAPARAK BU SORUN ÇÖZÜLMEZ
Ağbaba açıklamasının devamında; “Malatya Havalimanında yaşadığımız sorun sadece fiziki yetersizlik de değil.Malatya havalimanının hem sivil hem askeri havalimanı. Başkent ile günde bir gidiş bir dönüş seferi yapılan, sefer saatleri tüm Malatyalıların tepkilerine sebep olan, defalarca gündeme getirilmesine rağmen ne saatleri ne de sefer sayısı değişen Havalimanının askeri havalimanı olarak kullanılması da ayrıca çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 16 Temmuz tarihinde uçuşlara kapatılan havalimanında 4 Ağustos’a kadar uçuş yapılamamıştır. Malatya yolcuları 20 gün boyunca mağdur olmuş, farklı illerin havalimanlarını kullanmak zorunda kalmıştı. Belirtilen sebeplerle Malatya’ya çevredeki yerleşim yerlerine de hizmet edecek modern bir havalimanı ihtiyacı mutlaka giderilmelidir.Terminal büyüterek, nizamiye binası yaparak bu gerçek ortadan kalkmaz. 5 yıl sonra bir kez daha aynı konuları konuşur oluruz” dedi.
Ekonomi, 01 Ekim 2020 04:54
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
