Malatya Organize Bölgesi Atıksu Tesisi ihalesi yapıldı
Ekonomi, 24 Eylul 2020 04:51Malatya Organize Sanayi Bölgesinin Atıksu İhalesi Ankara'da yapıldı. 250 milyon keşif bedelli ihaleye 5 firma katıldı.
30 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN ARITMA TESİSİ SORUNU SONA ERECEK”
İhale sürecini yakından takip eden ve bir süredir Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda temas halinde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 250 milyon TL maliyetler yapılacak olan arıtma tesisinin tamamlanmasıyla Malatya sanayisinin 30 yıldır çözülemeyen arıtma tesisi sorununun sona ereceğini söyledi.
Malatya sanayisinin kaderini değiştirecek olan projenin hayata geçiyor olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Ocak ayında yaşadığımız depremin ardından ilimiz Pütürge ilçesine teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımıza atık su arıtma tesisimizin depremden de zarar görerek işlevselliğini yitirdiğini iletmiş ve yardımını talep etmiştik. Afet sonrası oluşan buruk atmosferde konuya büyük bir hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonucu çalışmalar ivedilikle başlatılmıştı. Göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir tempoyla üzerinde çalıştığımız Malatya 1.OSB Atıksu Arıtma Tesisi Projesinin görev süremiz içerisinde çözüme kavuşmasından ve bu dev projenin hayata geçmesine önayak olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum" dedi.
“TÜRKİYENİN EN BÜYÜK VE TEKNOLOJİK İKİNCİ ARITMA TESİSİ OLACAK”
Malatya 1.OSB Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve teknolojik ikinci arıtma tesisi olacağını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Yaklaşık 250 Milyon TL değerindeki tesisin 24 ay sonunda faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Günlük 80.000 m3 kapasite ile uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak tesis tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve teknolojik ikinci arıtma tesisi olacak. Tesisin tamamlanmasıyla Malatya’nın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.
BAŞKAN SADIKOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Malatya sanayisi için bugüne kadar atılmış en önemli adım ve en büyük projesi olacak arıtma tesisinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, “Malatya’mızın ve sanayimizin kaderini değiştirecek olan bu dev projenin hayata geçmesinde katkı sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım’a ve ihale komisyonuna Malatyalı hemşerilerim ve sanayicilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım. Malatya’mıza, sanayimize ve sanayicilerimize tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Ekonomi, 24 Eylul 2020 04:51
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
