Kiraz: Kale Belediyesi rant sağlamak istiyor
Siyaset, 22 Eylul 2020 10:32CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; "Her şeyi para ve rant olarak gören bu anlayış ne ağacı, ne üretimi ne de çiftçiyi tanıyor" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Kale ilçesini ziyaret ederek, 2 bin dönüm kayısı bahçesi imara açılmak isteniyor. Bu kayısı bahçeleri imara açıldığında Kale Belediyesi belediye terkinden kaynaklı olarak 800 dönümünü direk belediyenin bünyesine geçirecek. 2 bin dönümde 800 dönüm çok büyük bir dönme tekabül ediyor. 2 bin dönüm üzeriden belki yüzlerce çiftçi buradan geçimini sağlıyor. Yüzlerce çiftçinin burada hakkı var, emeği var. İmara açılmak istenen alana baktığımızda Malatya merkeze 40 km mesafe de, bir tarafı baraja sıfır, diğer tarafında Toki’nin yaptığı deprem konutları bir başka tarafta da Kale Meslek Yüksekokulu var. Bu bölge çok önemli bir bölge. Burada ne yapılmak istendiğini bölgeyi görünce net bir şekilde anlıyoruz.
BELEDİYE RANT SAĞLAMAK İSTİYOR.
Burada 800 dönümünü belediye rant amaçlı bünyesine geçirmek istemekte. 800 dönümü aldıktan sonra çiftçi üretimine devam edebilecek mi edemeyecek. Çünkü buralar bahçe ve tarım arazisi gözükmediği için DSİ su vermeyecek. Bir başka kurum başka şey vermeyecek. Daha sonrasında çiftçiler bu alanı bir bir terk edecekler. İmara açıldığında bu çiftçiler kayısı dışında başka bir şey yapamayacakları için kendilerine kalan o küçük parçaları da satmak zorunda kalacaklar. Belki de belediye devreye girip bu alana tamamen sahip olacak. Köylülere hiçbir şey kalmayacak.
ÜRETİM YOK EDİLECEK.
Yaklaşık 3 bin kayısı ağacı ifade ediliyor. İmara açıldığı an 3 bin kayısı ağacı kesilecek. Kale ilçesinin bir özelliği de şu Malatya kayısısının ilk hasadının yapıldığı yerdir. Burası dondan veya diğer doğal afetlerden çok etkilenmeyen bir bölgedir. Malatya da önemli bir kayısı üretim merkezidir Kale ilçesi. Burada üretim yapan çiftçiler var, geçimini sağlayan çiftçiler var hem üretim yok ediliyor hem o çiftçilerin geliri yok ediliyor hem de burada ağaçlarımız yok edilecek, yeşil alanımız yok edilecek. Bu duruma geçit vermek mümkün değil. Kale Belediyesinin geri adım atmasını bekliyoruz. Buradan çağrıda bulunuyoruz bu yanlış bir uygulama, köylülerin kabul etmeyeceği bir uygulama, köylüleri yok eden bir uyguluma. Her şeye rant olarak bakan bir uygulama. Bir an önce aklınızı başınıza alın ve bu uygulamadan vazgeçin.
Çiftçi geçimini sağlasın, burada üretim olsun. Daha fazla insan çalışsın, istihdam sağlansın. Belediyeye ait birçok alan var belediye kullanmak istiyorsa o alanlarını kullanabilir. Ama çiftçinin bu verimli topraklarına dokumlasın. Rant uğruna köylüler yok sayılmaz. Bu mücadeleyi savunacağız. Her türlü hukuki mücadelede de desteğimizi sunacağız.
MUHTARDAN KİRAZ'A TEŞEKKÜR.
Soğukpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gökhan, Soğukpınar ve Düztarla Mahallelerinde sahile sıfır noktasında kayısı bahçeleri, tarım arazileri Kale Belediyesi tarafından imara açılmaya çalışılıyor. Köylülerimizle birlikte bu durumu hiçbir şekilde istemiyoruz. İmar bize zarar verecek. Biz burada tarım yapmak istiyoruz. Yeşil alanlarımızın yok olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın geçim kaynağı kayısı olduğu için tarımdan gelen ufak bir parayla bile geçinebiliyorlar. İmara açılırsa elinde olan her şey gidecek. CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da bize destek veriyor, kendilerine şahsım ve köylüler adına teşekkür ediyorum.
Siyaset, 22 Eylul 2020 10:32
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
