Sadıkoğlu: Kırtasiye Sektörü Destek Bekliyor
Ekonomi, 22 Eylul 2020 05:51Salgın sürecinin kitap ve kırtasiye sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İş kaybı yaşayan ve ödemelerde zorluk çeken kırtasiyecilerimizin, KDV muafiyeti, kredi desteği ve ödeme erteleme gibi talepleri karşılık bulmalı dedi.

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesi, özel eğitim ve kırtasiye sektörlerinde nakit sıkıntısı doğurdu. Yaşanan iş kaybı sonucu vadeli ödemelerini yapmakta dahi zorlandığını belirten sektör temsilcileri, destek taleplerini her fırsatta yineliyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sadıkoğlu; “Sektörde faaliyetlerini sürdüren üyelerimiz aracılığıyla gerek özel eğitim kurumları gerekse kitap ve kırtasiye sektörünün yaşadığı zorlukları yakından takip ediyoruz. Mart ayında ilk kapatılan sektörler içerisinde yer alarak ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayan eğitim sektörü, okulların tüm sınıflarda açılmaması sebebiyle daha büyük sorunları göğüslemek zorunda kaldı. Salgın nedeniyle ciddi iş kaybı yaşayan kitap ve kırtasiye sektörü temsilcilerimiz, okul başlangıç ürünleri satışını gerçekleştiremedikleri için stoktaki ürünlerin dahi ödemelerini yapamadıklarını ayrıca büyük zincir mağazalar ve e-ticaret siteleri karşısında rekabet güçlerini kaybetmeleri ile ödeme güçlerinin tükenme noktasına geldiğini ifade ediyorlar” dedi.
“KREDİ DESTEĞİ VE ÖDEME ERTELEME TALEPLERİ KARŞILIK BULMALI”
MTSO üyelerinin yanı sıra, Malatya ve farklı illerde bulunan kırtasiye dernekleri ile konunun istişare edildiğini, ciddi zorluklar yaşayan sektörün destek taleplerinin karşılık bulmasının elzem olduğunu ifade eden Sadıkoğlu; “Üyelerimiz ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) gibi STK’larla yaptığımız görüşmelerde, sektörün bu süreci atlatmak ve ayakta kalmak adına ; KDV muafiyeti, kira desteği, vergi, SGK ödemeleri, kredi ve yapılandırmaların ertelenmesi ile kredi desteği gibi haklı talepleri olduğunu görüyoruz. MTSO olarak, sektörün bu zor dönemde desteklenmesini ve taleplerin yetkililer nezdinde karşılık bulmasını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ekonomi, 22 Eylul 2020 05:51
Yorumlar (0)

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!

Yalçınkaya: Bizi yıpratmaya çalışanlar asla başaramayacak

Yeşilyurtspor'da Deplasman Coşkusu

Yeşilyurtspor, Nevşehir'den Galibiyetle Dönüyor: 1-3

Yeni Malatyaspor: 1 - Gebze Spor Kulübü: 4

BASKETBOLDA ÇEYREK FİNALDEYİZ

VOLEYBOLDA FİNALDEYİZ! TÜRKİYE: 3 JAPONYA: 1

Yamadağı Kayak Merkezi Kaderine Terk Edildi

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi
