Sadıkoğlu: Firmalarımız Kalkınma Bankasının fırsatlarını kaçırmasın
Ekonomi, 18 Eylul 2020 07:52TOBB tarafından düzenlenen Asya Kalkınma Bankası (AKB) İş Fırsatları Seminerinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Asya Kalkınma Bankasının pandemi sürecinin etkilerine karşı toplam 20 milyar dolar kaynak oluşturduğunu hatırlatarak, özel sektöre ayrılan 1,8 milyar dolarlık kısmın Türk firmaları tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
17 Eylül Perşembe günü, TOBB öncülüğünde, Asya Kalkınma Bankası iş birliği ile düzenlenen dijital seminerde özellikle enerji ve ulaştırma altyapısı alanındaki iş fırsatları ile ihale süreçleri konu alındı.
“KALKINMA ODAKLI PROJEYE FİNANSMAN SAĞLIYOR”
Seminere TOBB’u temsilen katılan ve etkinliğin açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Asya Kalkınma Bankası’nın bölge ülkelerinde altyapıdan enerjiye, eğitimden sağlığa kamu ve özel sektör kaynaklı pek çok kalkınma odaklı projeye finansman sağladığını hatırlatarak; “Ülkemiz Asya Kalkınma Bankası'na 1991 yılında "Donör Ülke" statüsü ile üye olmuştur. Bunun sonucu olarak, özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmalarımız 1997 yılından bu yana Asya Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen projelere malzeme, ürün, hizmet ve danışmanlık hizmetlerini sunmaktadır” dedi.
“TÜRK FİRMALARI 30 YILDA 3 MİLYAR DOLARLIK 600 PROJEYE İMZA ATTI”
Türk müteahhitlerinin, 1991 yılından bugüne Asya Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen projelerde yer aldığını belirten Sadıkoğlu; “Yaklaşık 30 yılda, firmalarımız Orta Asya ve Batı Asya ülkelerinde Asya Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen toplam 3 milyar dolarlık 600 proje tamamladı. Aynı dönemde, müşavirlik firmalarımız da, 47 milyon dolar değerinde 41 projeyi tamamladı. Bu rakamlar oldukça gurur vericidir” dedi.
“FİRMALARIMIZ 1,8 MİLYAR DOLARLIK YENİ KAYNAKTAN YARARLANMALI”
Sadıkoğlu, Asya Kalkınma Bankasının toplam proje hacmi ve Türk firmalarının yurt içi ve yurt dışındaki başarıları göz önünde bulundurulduğunda kullanılmamış ciddi bir potansiyelin olduğuna dikkat çekerek, Türk firmalarının AKB’nin sunduğu fırsatları iyi takip etmesi ve yararlanması gerektiğini vurguladı. Sadıkoğlu; “Örneğin, Asya Kalkınma Bankası pandeminin etkilerine karşı toplam 20 milyar dolar tutarında bir kaynak oluşturdu. Bu kaynağın 1,8 milyar dolarlık kısmı özel sektöre ayrıldı. Firmalarımız bu ve benzeri fırsatları takip etmeli ve ıskalamamalı” ifadelerini kullandı.
TOBB’un Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet yürüten Türk firmalarının ii potansiyelini büyütmek adına her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Sadıkoğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Rıfat Başkanımızın yıllardan beri süregelen gayretleri ile Türk iş insanlarımızın başarı grafiklerini yükselmeleri ve karşılaştıkları sorunlarla kolay baş edebilmelerinde oldukça etkin bir rol oynamaktadır. TOBB yönetimi olarak başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu önderliğinde iş insanlarının önünü açmak ve ülke ekonomimize katkı sunmak adına azami gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 18 Eylul 2020 07:52
Yorumlar (0)
GAZETECİLER AT YAYLASI’NDA OFF-ROAD HEYECANI YAŞADI
TGK 29. BAŞKANLAR KURULU’NDAN GÖRKEMLİ GALA GECESİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'da
Türkiye’nin İlk Uzay Mühendisi Öğrencilerle Buluştu
Battalgazi Belediyesi Taziye Evleri Yapıyor
BAŞKAN ER: MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
Doğanşehir'de Kazada Bir Kişi Öldü
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
