ARSLANTEPEDEN NEMRUTA TARİHİ YOLCULUK
Kültür & Sanat, 21 Ağustos 2020 21:16Battalgazideki tarihi mekanların tanıtımına büyük önem veren Battalgazi Belediyesi, Malatyada yaşayan vatandaşların tarih bilincini artırmak amacıyla hazırladığı Arslantepeden Nemruta Tarihe Yolculuk projesini hayata geçiriyor.

Tarihi mekanların tanıtımına büyük önem veren Battalgazi Belediyesi, Malatya’da yaşayıp ve bugüne kadar tarihi mekanları göremeyen vatandaşlar için sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gezi turları düzenliyor. Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Arslantepe’den Nemrut’a Tarihe Yolculuk’ projesi ile düzenlenecek gezi turuna katılacak olan vatandaşlar, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan tarihi mekanları bu gezi turu ile yakından tanıma fırsatı bulacak. 23 Ağustos’ta başlayıp 30 Ekim’e kadar devam edecek olan tur gezileri, haftanın her günü düzenli periyotlarda gerçekleştirilecek.
ARSLANTEPE’DE BAŞLAYIP, NEMRUT’TA SON BULACAK
Orduzu Galip Demirel Çınar Park’ta kahvaltı programı ile başlayacak olan tur gezisi, Rehberler eşliğinde Arslantepe Höyüğü ziyareti ile devam edecek. Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret ederek bilgiler alan katılımcılar, sonrasında ise Eskimalatya’da ki tarihi mekanları yakından tanıma fırsatı bulacak. Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı’nda kahve molası verecek olan katılımcılar, daha sonrasında İspendere Şifalı İçmelerini ziyaret edecek. İspendere Şifalı İçmelerinin ardından Kubbe Dağı’nın bir hatıra fotoğrafı çektirecek olan katılımcılar, gezinin son durağı olan Nemrut’ta güneşin batışını seyretme fırsatı bulabilecek.
NASIL BAŞVURURUM?
Haftanın 7 günü yapılan gezi için, Gazi Parkı önünde bulunan Battalgazi Belediyesi Turizm bürosunu T.C. Kimlik kartlarıyla başvuru yaparak gezi turuna katılabilecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için 05375593390 numaralı İrtibat Operatöründen ayrıntılı bilgi alınabilecek.
Kültür & Sanat, 21 Ağustos 2020 21:16
Yorumlar (0)

Yavuz: Hastanelerde Halkla İlişkiler Uzmanları Görevlendirilmeli

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı
