CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MALATYA'YA MÜJDE
Siyaset, 21 Ağustos 2020 04:17AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Büyükşehir olan Malatya'ya yakışan yeni bir havalimanı terminal binasının yapımını onayladığını açıkladı.

Milletvekili Çalık, Malatya havalimanının mevcut terminal binasının 9 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olduğunu, artan yolcu sayısından dolayı yeni bir terminal binasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından hazırlanan yeni terminal projesinin mevcut terminal binasına yakın olacak şekilde yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini söyledi.
Çalık, son olarak Büyükşehir olan Malatya’ya yakışacak yeni havalimanı terminal projesinin 2020 yılı yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz günlerde arzı yapıldığını ve bugünde onay çıktığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Malatya Havaalanı Yeni Terminal Binası" yapımını onayladı ve 2020 yılı yatırım programına alındı. Projenin yatırım programına alınmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal'a ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ediyorum. Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.
Projenin detaylarını paylaştı
Çalık, havalimanı terminal binasının kapasitesinin 2,5 milyon yolcu olacağını belirterek detaylarıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı:
“2 bin 495 metrekare ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, 87 metrekare havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, 500 araçlık otopark, arıtma tesisi ve altyapılar inşa edilecek.”
Siyaset, 21 Ağustos 2020 04:17
Yorumlar (0)

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu

Altun: Malatya Stadı SOS Veriyor

Ağbaba: Cumhurbaşkanını Her Hafta Bekliyoruz

Yeşilyurtspor'un Kupadaki Rakibi Belli Oldu

Yeşilyurtspor Emin Adımlarla Geliyor

Bakır: Okul Kıyafetleri İstenilen Yerden Alınabilir

Don Ödemesi Belli oldu: Dekara 5.500 TL.

Malatya'da yapımı tamamlanan 12 okul Açıldı

Arapgir Festivali Güreş Müsabakalarıyla Sona Erdi

Doğanşehir'deki Taş Ocaklarına Köylüler Tepki Gösterdi

Malatya'da 150 bin Öğrenci Eğitime Başladı

Arapgir'de Mor Reyhan Hasadı Başladı

FİLENİN SULTANLARI DÜNYA İKİNCİSİ!

Yalçınkaya: Bizi yıpratmaya çalışanlar asla başaramayacak

Yeşilyurtspor'da Deplasman Coşkusu

Yeşilyurtspor, Nevşehir'den Galibiyetle Dönüyor: 1-3

Yeni Malatyaspor: 1 - Gebze Spor Kulübü: 4

BASKETBOLDA ÇEYREK FİNALDEYİZ

VOLEYBOLDA FİNALDEYİZ! TÜRKİYE: 3 JAPONYA: 1

Yamadağı Kayak Merkezi Kaderine Terk Edildi

Malatya'da 3.8 Milyar Don Zararı Ödenecek

Malatya'da Yavuz Bingöl Konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Hak Sahibinden 2'si Yeni Yuvasına Kavuştu

Yeni Malatyaspor-Gebzespor ile Pazar Günü Karşılaşıyor

Yeşilyurtspor, Suvermez maçıyla Sahaya İniyor

Evlerini Teslim Alan Depremzedeler Memnun

BATTALGAZİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ ZABITA HAFTASINI KUTLADI

Zabıta Ekiplerinden Okul Öncesi Kırtasiye Denetimi!

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatya Raylı Sistemleri Hayal Ediyor

Yıl 1928... Malatya Orta Mektebi

Darende de Festivale Destek Olanlara Plaket Verildi
