SADIKOĞLU, MALATYA'NIN SANAYİSİ VE YATIRIM FIRSATLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Ekonomi, 21 Ağustos 2020 13:27Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatyaya gelen Japonyanın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
BÜYÜKELÇİ MİYAJİMA: “JAPON İŞ İNSANLARINA MALATYA’YA YATIRIM YAPMALARINI TAVSİYE EDECEĞİM”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından karşılanan Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, “İlk defa Malatya’ya geldim. Malatya ziyaretimde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile bir araya gelmek beni ayrıca memnun etti. Gittiğim her yerde bana Malatya Kayısısı ikram ediliyor, lezzeti beni çok etkiledi. Japonya’ya giderken hediye olarak kayısı götüreceğim ve oradaki arkadaşlarıma mutlaka bu lezzetten bahsedeceğim. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’ndan ilin sanayisi ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler aldık. Bu bilgileri Japon iş insanlarına anlatacağım, Malatya’ya yatırım yapmalarını tavsiye edeceğim” dedi.
SADIKOĞLU: “YABANCI YATIRIMCILARIN İLİMİZE GELMESİ NOKTASINDA KATKILARI OLACAĞINA İNANIYORUZ”
Gerçekleşen ziyaretin Malatya’ya yabancı yatırımcının gelmesi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Kendisine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Malatya’mıza hoş geldiniz diyorum. Büyükelçimizin göreve geldiği 9 Eylül 2017 tarihinden bu yana ülkemizdeki çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerde, özellikle iş insanlarının ülkeleri tanıma ve yatırım yapma anlamında çok büyük katkıları var. İş insanları olarak sayın büyükelçimizi yapmış olduğu bu çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Bu ziyaretle birlikte büyükelçimizin Türkiye genelinde yapmış olduğu iş birliği çalışmasını Malatya’ya da taşımasını umut ediyoruz. Kendisinin ilimize Japonya’dan yatırımcı gelmesi ve ilimizdeki yatırımcıların da Japonya’daki yatırımcılarla partner olarak iş geliştirmeyle ilgili fırsatlar oluşturması noktasında katkıları olacağına inanıyoruz. Bu açıdan bizleri ziyaret etmesi ve iş insanlarımızla ilgili bilgiler almasını çok önemli görüyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaretin anısına Başkan Sadıkoğlu, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima’ya Malatya Kayısısı hediye etti. Büyükelçi de Başkan Sadıkoğlu’na kalem hediye etti.

Ekonomi, 21 Ağustos 2020 13:27
Yorumlar (0)
Çankaya Belediyesi Sabah Çorbası İkram Ediyor
YERLİ DİJİTAL ATÖLYEYE İLK KATKI GAZİANTEP'TEN
Doğanşehir’de Tren, Otomobile Çarptı
Malatya'da Ekim'de 47 Torbacı Tutuklandı
11. MALATYA ANADOLU KİTAP FUARI’NA YOĞUN İLGİ
Arapgir de Otomobil, Traktöre Çarptı: 3 Yaralı
Batalgazi Belediyespor 3 Puanla Dönüyor: 1-3
Yeşilyurtspor, Niğdespor'u Evinde Vurdu: 4-1
Yeni Malatyaspor Her Zamanki Gibi: 3-1
Mersin'de Hüseyin Atılgan Parkı Açıldı
Veli Ağbaba Malatya'da CHP'nin Oylarını Artırdı
Arguvanlı Gençler 29 Ekim'i Ankara'da Kutladı
Ceviz Kabuğundan Asfalta Çevreci Çözüm
Malatya'da Tartışılan Yapı Az Hasarlı Çıktı
Ağbaba; Arapgir Kara Yolu İhmal Edildi
Başkan Sami Er Yazarlarla Bir Araya Geldi
MİAD Başkanı Yunus Akdaş Yeniden Seçildi
BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ
Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
