BATTALGAZİ BELEDİYESİ 5 MWLİK GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR
Ekonomi, 16 Ağustos 2020 01:06Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesinde yaklaşık 25 Milyon liralık yatırımla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurarak Battalgazi Belediyesi ve iştiraklerin enerji ihtiyacını karşılayacak. Kurulacak alanda incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, doğadaki kaynakları gelire dönüştürmeyi planladıklarını belirtti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi’nde ilk etapta 4 Megavatlık Güneş Enerji Sistemi kurulacak. Kurulumu yapılacak enerji sistemi ile Battalgazi Belediyesi ve iştiraklerin enerji ihtiyacı karşılanması planlanırken, arta kalan enerji ile de Battalgazi Belediyesi’ne ek gelir sağlaması hedeflenmekte. 80 bin m2’lik arazi üzerine kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali, yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak. Etrafı çitle çevrilip 7/24 güvenlik kameraları ile takip edilecek olan santral alanında incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, doğadaki kaynakları gelire dönüştürmeyi planladıklarını belirtti.
BAŞKAN GÜDER: “AMACIMIZ BATTALGAZİ’YE GÜZEL HİZMETLER SUNMAK”
İlçeye güzel hizmetler yapmak için yoğun gayret sarf ettiklerini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, Battalgazi Belediyemiz ve belediye iştiraki şirketlerin elektrik ihtiyacını güneş enerjisi ile nasıl karşılayabiliriz yönündeki çalışmalarımızı başlatmıştık. Başlatmış olduğumuz çalışmalarımız şuan son noktaya gelmiş durumda. İnşallah bu önümüzdeki haftalarda projenin kalan kısmının onaylanmasıyla 4 Megavatlık bir enerji sistemini, Battalgazi Belediyemizin hizmetinde kullanmak üzere bu bölgede kuracağız. Daha sonra yapacağımız ek yatırımla bu enerjiyi 5 megavata çıkarmayı planlıyoruz. Şuanda da güneş panellerinin kurulacağı yerleri arkadaşlarımızla geziyoruz. Amacımız enerji ihtiyacımızı doğadan karşılayabilmek. Doğa bu konuda bize çok ciddi yardımcı oluyor ve biz doğadaki enerjiyi ilk olarak ihtiyaçlarımız için kullanacağız. İhtiyaçlarımızı giderdiğimiz taktirde arta alan elektrik enerjisini de belediyemizin kasasına aktarmış olacağız. Doğanın bize ücretsiz verdiğini bizler yapacağımız çalışmalarımızla nakde dönüştürmeyi planlıyoruz. Amacımız Battalgazi’mize güzel hizmetler sunmak. Sosyal belediyecilik noktasında Battalgazi’ye kazandırabileceğimiz çalışmaları arkadaşlarımızla beraber yürütüyoruz” dedi.
Ekonomi, 16 Ağustos 2020 01:06
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
